Απίστευτο!!! Έκλεισαν το κέντρο covid Καλλιθέας με 58.000 περιστατικά & άφησαν ανοικτό το Κ.Υ. Πατησίων με 21.000

0
155

Το ακατανόητο της απόφασης της Διοίκησης της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής για να κλείσει το κέντρο αναφοράς covid-19 του Κ.Υ. Καλλιθέας έρχεται να ενισχύσει και η επιστολή της Διοίκησης όπου ούτε λίγο ούτε πολύ «ομολογεί» την αποτυχία του Υπουργείου Υγείας να διαχειριστεί την «πρόχειρη» εξαγγελία για το θεσμό του προσωπικού γιατρού με αποτέλεσμα να προχωράει στην αναστολή των συγκεκριμένων μονάδων προκειμένου να εξοικονομήσει ιατρικό προσωπικό για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του θεσμού.

Παράλληλα στην ίδια επιστολή διαπιστώνει κανείς πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι πέρα για πέρα άδικη και πρόχειρη καθώς το κέντρο αναφοράς covid-19 του Κ.Υ. Καλλιθέας από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2022 έχει υποδεχθεί 58.102 περιστατικά ενώ το κέντρο αναφοράς covid-19 του Κ.Υ. Πατησίων το αντίστοιχο διάστημα έχει υποδεχθεί μόλις 21.875 περιστατικά.

Όπως γίνεται αντιληπτό η Διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας ενός κομβικού κέντρου αναφοράς, το οποίο καλύπτει ένα αρκετά μεγάλο εύρος πολιτών, και διατήρησε ένα κέντρο το οποίο πέρα της μικρής προσέλευσης πολιτών σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου έχει και το Κ.Υ. Λεωφόρου Αλεξάνδρας που επίσης διατηρήθηκε σε λειτουργία.

Η υποβάθμιση του Νοτίου τομέα της Αθήνας μέσω της σχετικής απόφασης σίγουρα δεν τιμά ούτε τους Δήμους αλλά ούτε και τους Βουλευτές της περιοχής.

Comments are closed.