Απίστευτα κι όμως… Αληθινά 🎄 🎄 🎄

0
92

Οι πιο απρόβλεπτες… έσχατες

επιθυμίες διασήμων!

Οι επιθυμίες των ανθρώπων λίγο πριν το «τέλος» είναι το λιγότερο ιερές και οι οικείοι τους οφείλουν να τις πραγματοποιήσουν με κάθε τρόπο, όσο αυτό βέβαια είναι εφικτό από την πραγματικότητα.

Συνήθως συμπεριλαμβάνονται στις διαθήκες (γραπτές ή προφορικές) και αφορούν κυρίως στη διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και περιουσιακών θεμάτων.

Ορισμένοι διάσημοι, όμως, σημαντικά πρόσωπα της παγκόσμιας ιστορίας, και της πολιτικής, ακόμη επιχειρηματίες και συγγραφείς «είπαν» τις τελευταίες τους λέξεις με σκοπό να προκαλέσουν, να περάσουν κάποιο μήνυμα, να κάνουν… πλάκα ή ακόμη να μείνουν «αξέχαστοι» στις επόμενες γενιές για τις απρόβλεπτες έσχατες απαιτήσεις τους!

1. Ουίλιαμ Σαίξπηρ: «Δώστε στη σύζυγό μου το δεύτερο καλύτερο κρεβάτι μου»! 

Για τα δεδομένα της εποχής δεν ήταν παράξενο να ασχολείται κάποιος με την κληροδότηση ενός κρεβατιού (τα καλά κρεβάτια ήταν πολύτιμα αντικείμενα), αλλά η εντολή του αποδείχθηκε και μεταφορική, καθώς όταν πέθανε η σύζυγός του, δεν επιτράπηκε το σώμα της να ταφεί στο ίδιο σημείο με τον Σαίξπηρ, υποδηλώνοντας ίσως την κακή σχέση που είχαν μεταξύ τους εν ζωή.

2. Βιργίλιος: «Κάψτε την Αινειάδα»! 

Ο Βιργίλιος μέχρι το θάνατό του είχε ολοκληρώσει μόνο 12 μέρη της «Αινειάδας», πολύ λιγότερα από τις 24 ραψωδίες του Ομήρου. Δεν θα καταδεχόταν με τίποτα να έχει το έργο του μικρότερο μέγεθος! Ευτυχώς για την παγκόσμια συγγραφική παράδοση, το έργο του σώθηκε από την πυρά!

3. Τσαρλς Ντίκενς: «Όσοι έρθουν στην κηδεία μου να μην φοράνε φουλάρι, μανδύα, μαύρο παπιγιόν, πλατύγυρο καπέλο ή άλλη παρόμοια αποκρουστική ανοησία!» 

Αντιπαθούσε τους «καθωσπρέπει» και αρέσκονταν στα λιτά πράγματα. Στην κηδεία του, που πήρε εθνικές διαστάσεις, τίποτα από τα παραπάνω δε τηρήθηκε!

4. Βενιαμίν Φραγκλίνος: «Η κόρη μου να μην ασχοληθεί ποτέ με τα κοσμήματα». 

Είχε κληροδοτήσει στην κόρη του Σάρα έναν πίνακα του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ’, όπου αποτελούνταν από 408 διαμάντια. Με αυτή την επιθυμία ήθελε να την εμποδίσει στο μέλλον να αφαιρέσει από αυτόν τα διαμάντια και να φτιάξει κοσμήματα.

5. Χάρι Χουντίνι: (αναφερόμενος στη γυναίκα του) «Κάθε χρόνο θέλω να κάνεις μια σεάνς ώστε να επικοινωνώ μαζί σου!» 

Προς το τέλος της ζωής του ασχολήθηκε με τα πνεύματα και πριν το θάνατό του άφησε στη γυναίκα του 10 τυχαίες λέξεις τις οποίες υποστήριξε πως θα της λέει ως πνεύμα στις ετήσιες σεάνς. Κάθε χρόνο, την ημέρα του Halloween, η σύζυγός του ακολουθούσε τις εντολές του, αλλά το πνεύμα του Χουντίνι δεν εμφανίστηκε ποτέ.

6. Ναπολέων Βοναπάρτης: «Να ξυρίσετε το κεφάλι μου και να μοιράσετε τις τρίχες στους φίλους μου!» 

Πολλές δεκαετίες μετά το θάνατό του απέδειξε ότι πιθανότατα αυτός οφειλόταν σε δηλητηρίαση. Στις τρίχες που κράτησαν οι φίλοι του βρέθηκε αρσενικό και οι εικασίες των ειδικών έκαναν λόγο για συστηματική δηλητηρίαση από το γιατρό του. 

7. Τζον Μπάουμαν: «Κάθε βράδυ να ετοιμάζετε δείπνο στο σπίτι, σε περίπτωση που ξαναζωντανέψουμε!» 

 

Ο διάσημος δικηγόρος και ιδρυτής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι είχε χάσει τη γυναίκα και τις δύο κόρες του και ήταν σίγουρος πως μετά το δικό του θάνατο σύσσωμη η οικογένεια θα επέστρεφε μετενσαρκωμένη. Έτσι, άφησε ένα ποσό 50.000 δολαρίων στο υπηρετικό προσωπικό, για να φροντίζει το καθημερινό δείπνο αλλά και την καθαριότητα του σπιτιού. Αυτό γινόταν πιστά μέχρι το 1950, οπότε εξαντλήθηκαν τα χρήματα, αλλά η οικογένεια δεν φάνηκε ποτέ.

8. Τζον Κέλι: «Προσοχή στα ρούχα της κόρης μου, γιατί μπορεί να προκαλέσουν τη χρεοκοπία του Μονακό!» 

Ο πατέρας της Γκρέις Κέλι, συζύγου του πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό έκανε ένα «μεταθανάτιο» αστειάκι προς τον γαμπρό του, ο οποίος πλήρωνε τα ακριβά ενδυματολογικά της γούστα.

9.  Τζορτζ Μπέρναρ Σο: «Η ταφόπλακά μου να μην έχει τη μορφή σταυρού ή οποιουδήποτε άλλου οργάνου βασανιστηρίων ή συμβόλου αιματοχυσίας»! 

Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των θεωριών του Δαρβίνου έναντι της βιβλικής δημιουργίας και είχε παράξενη σχέση με τη θρησκεία.

10. Γουίλιαμ Χέρστ: «Όποιος μπορέσει να αποδείξει ότι είναι παιδί μου, να λάβει το ποσό του ενός δολαρίου!» 

Εκκεντρικός Αμερικανός επιχειρηματίας, προσπάθησε με την επιθυμία του αυτή να αποτρέψει πιθανά υποψήφια τέκνα από το να διεκδικήσουν την περιουσία του.

Πηγή:

Comments are closed.