Απίστευτα κι όμως… Αληθινά

0
582

Η μεγαλύτερη αεροπορική

εταιρεία στον κόσμο που δεν

δέχεται επιβάτες

Ίσως ακούγεται παράδοξο αλλά δεν μπορείτε να πετάξετε με μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Μπορεί να μην γνωρίζετε καν την ύπαρξή της, αφού δεν μεταφέρει επιβάτες αλλά εμπορεύματα.

Η FedEx Express είναι η αεροπορική εταιρεία της FedEx, ενός από τους μεγαλύτερους μεταφορείς στον κόσμο. Η αεροπορική εταιρεία FedEx Express, με έδρα το Μέμφις στο Τενεσί των ΗΠΑ, διαθέτει έναν τεράστιο στόλο 391 αεροσκαφών, που την κατατάσσει ένατη στη σχετική λίστα.


Η εταιρεία ταξιδεύει σε περισσότερους από 375 προορισμούς (η Turkish Airlines, η οποία πετά σε περισσότερες χώρες από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία, εξυπηρετεί μόνο 302), μεταφέροντας καθημερινά περίπου 5,5 εκατομμύρια πακέτα. Αυτό είναι σαν το σύνολο του πληθυσμού της Φινλανδίας να έστειλε ένα δέμα κάθε 24 ώρες.

Η FedEx, που ιδρύθηκε το 1971, χρησιμοποιεί έναν αριθμό διεθνών αεροδρομίων εκτός από το Μέμφις, με ευρωπαϊκές βάσεις στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Μιλάνο και στη Βόννη. Πώς είναι τα αεροσκάφη της; Ακριβώς όπως τα επιβατικά μόνο που δεν υπάρχουν καθίσματα.

Οι μόνοι άνθρωποι στο αεροσκάφος είναι οι πιλότοι και ίσως ένας μηχανικός πτήσης.

Πηγή:

Comments are closed.