Απίστευτα κι όμως… Αληθινά

Γνωρίζετε το αξιαγάπητο…

aardwolf;

Έχετε ποτέ ακούσει για το aardwolf;.

Είναι ένα πολύ χαριτωμένο ζώο που λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή του – πόσω μάλλον το όνομά του. Προέρχεται από την ίδια οικογένεια με την ύαινα, γεγονός που εξηγεί γιατί μοιάζουν τόσο πολύ, αλλά σε αντίθεση με τις ύαινες που είναι σαρκοβόρα ζώα, τα aardwolf αρκούνται στο να γευτούν μερικούς τερμίτες.

Αυτά τα παράξενα ζώα είναι εγγενή στην ανατολική και νότια Αφρική, όπου ζουν σε τρύπες κάτω από το έδαφος που είτε σκάβουν τα ίδια είτε κάνουν… κατάληψη σε ήδη σκαμμένες φωλιές. Είναι ντροπαλά και νυχτόβια πλάσματα που κατά τη διάρκεια του χειμώνα κοιμούνται τη νύχτα, εξοικονομώντας ενέργεια, ενώ ψάχνουν την τροφή τους τη μέρα.

Τα aardwolf έχουν μακρόστενες κολλώδεις γλώσσες που χρησιμοποιούν για να πιάσουν τους χιλιάδες τερμίτες, που λατρεύουν. Μάλιστα, ένα ζώο μόνο του μπορεί να φάει μέχρι και 300.000 τερμίτες τη μέρα!

Ένας ενήλικας μεγαλώνει σε περίπου ίδιο μέγεθος με μια αλεπού, ενώ είναι μονογαμικά πλάσματα και μένουν με τον ίδιο σύντροφο για όλη τους τη ζωή. Επιπλέον είναι εξαιρετικά χαριτωμένα ζώα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Πηγή:

Comments are closed.