Απίστευτα κι όμως… Αληθινά

0
559

Απίθανοι σιδηρόδρομοι στον

κόσμο!

Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί ανά τον κόσμο δεν εντυπωσιάζουν μόνο με τη σχεδίαση των χώρων και το προχωρημένο design αλλά και με τα σημεία τα οποία διατρέχουν που μπορεί να είναι από λαϊκές αγορές και ανθισμένα τούνελ μέχρι διάδρομοι αεροδρομίων αλλά και απότομοι βράχοι. Όταν το ταξίδι με τρένο αποκτά σασπένς εξαιτίας της διαδρομής του τότε οι σιδηρόδρομοι έχουν έναν επιπλέον λόγο να εντυπωσιάζουν. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όσοι τοποθέτησαν εκεί τις ράγες είχαν έναν λόγο παραπάνω: Να κάνουν το ταξίδι περιπετειώδες αλλά και να κερδίσουν την προσοχή μας.

1. Maeklong Railway Market, Ταϊλάνδη, 

Όταν το τρένο περνάει οι έμποροι μαζεύουν την πραμάτεια τους, διπλώνουν τους πάγκους και όλα αυτά με πολύ γρήγορες κινήσεις!

2 . Napier – Gisborne, Νέα Ζηλανδία

Το τρένο σφυρίζει καθώς διασχίζει τον διάδρομο του αεροδρομίου και οι επιβάτες χρειάζονται το λιγότερο χρόνο για να επιβιβαστούν! Όσο για το αεροπλάνο; Αυτό μειώνει ταχύτητα!

3. Tren a las Nubes, Αργεντινή


Η «Αμαξοστοιχία προς τα σύννεφα» (όπως μεταφράζεται) συνδέει τη βορειοανατολική Αργεντινή με τα χιλιανά σύνορα στην περιοχή των Άνδεων. Η τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο αιωρείται σχεδόν σε ύψος πάνω από 4.220 μέτρα από τη μέση στάθμη της θάλασσας και προκαλεί το δίχως άλλο πολλές ταχυπαλμίες.

4. Tunnel of Love, Ουκρανία

Το τρένο διασχίζει το Τούνελ της Αγάπης και το τοπίο είναι ένα από τα ωραιότερα της Ουκρανίας, στην περιοχή Klevan. Οι ντόπιοι λένε «κάντε μια ευχή και θα πραγματοποιηθεί»…

5. Trans – Siberian, Ρωσία

Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο συνδέει τη Ρωσική Άπω Ανατολή και τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

6. Landwasser, Ελβετία

Από τις πιο δημοφιλείς σιδηροδρομικές γραμμές και από τις πλέον τουριστικές στην Ελβετία, διασχίζει μια πέτρινη γέφυρα και η διαδρομή απλώς κόβει την ανάσα.

7. Georgetown Loop Railroad, ΗΠΑ

Βασικό τουριστικό αξιοθέατο του Κολοράντο, ολοκληρώθηκε το 1884 και θεωρήθηκε ένα θαύμα της μηχανικής της εποχής του.

8. Death Railway, Ταϊλάνδη

Η σιδηροδρομική γραμμή του θανάτου καλύπτει μια απόσταση 415 χιλιομέτρων μεταξύ Μπανγκόκ, Ταϊλάνδης, Ρανγκούν και Βιρμανίας. Περισσότεροι από 90.000 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κατασκευής της ενώ η διαδρομή πάνω στις απότομες πλαγιές των βράχων δεν είναι για… καρδιοπαθείς.

9. Gyeonghwa Station, Νότια Κορέα

Υπάρχουν 340.000 κερασιές στην περιοχή Jinhae της Νότιας Κορέας και τι πιο ωραίο από μια διαδρομή με τρένο ανάμεσα από τα ανθισμένα φυλλώματα. Απλώς συγκλονιστική.

Πηγή:

Comments are closed.