Απίστευτα κι όμως… Αληθινά

Πράσινη παραλία στην Κίνα

Οι Κινέζοι συνεχίζουν να κολυμπούν στη No 1 παραλία της ανατολικής Κίνας στην πόλη Qingdao όπου τα νερά γέμισαν με το φύκι (enteromorpha prolifera), το οποίο αναπαράγεται με γοργούς ρυθμούς.

Το Enteromorpha prolifera είναι ένα είδος πράσινων φυκιών που ανήκει στην οικογένεια Ulvaceae. Συνήθως αναπτύσσεται σε περιοχές με υψηλή επίπεδα θρεπτικών ουσιών, όπως αζώτο και φωσφόρο, στο νερό. Η υπερβολική ανάπτυξή του μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενο που ονομάζεται “πράσινη παραλία”, όπου οι παραλίες και οι ακτές καλύπτονται με μεγάλες ποσότητες αυτού του φυκιού.

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Enteromorpha prolifera μπορεί να είναι αρνητικές. Η πυκνή ανάπτυξη αυτού του φυκιού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη θαλάσσια οικολογία. Όταν τα φύκια αποσυντίθονται, μπορεί να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον με χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τα υποβρύχια οργανισμάτα και την οικολογική ισορροπία.

Αρκετές ακόμη παραλίες έχουν δεχθεί την επίθεση της πράσινης άλγης και οι αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα καθαρισμού των ακτών.

Το φαινόμενο δεν είναι ασυνήθιστο για την περιοχή και οι κάτοικοι δείχνουν αρκετά εξοικοιωμένοι, ωστόσο το κολύμπι μέσα στε φύκια ενέχει αρκετούς κινδύνους.

Πηγή:

Comments are closed.