Απίστευτα κι όμως… Αληθινά

0
569

Eντυπωσιακά τελεφερίκ στον

κόσμο!

Τα τελεφερίκ προσφέρουν η αλήθεια είναι εντυπωσιακή θέα στον ορίζοντα και όσο πιο extreme διαδρομή καλύπτουν τόσο ωραιότερη γίνεται και η θέα. Και δεν μιλάμε βέβαια για απλές αναβάσεις αλλά για διαδρομές που κόβουν την ανάσα και εντυπωσιάζουν με το θέαμα που προσφέρουν στους επιβάτες. Και στις περιπτώσεις που τα τελεφερίκ είναι ανοιχτού τύπου τότε τα πράγματα γίνονται πιο… τρομακτικά!

1. Βουνό Hua (Κίνα)

Πρόκειται για ένα ιερό βουνό στην επαρχία Shaanxi της Κίνας και ένα από τα 5 μεγαλύτερα της χώρας, το ύψος του οποίου φτάνει τα 1.997 μέτρα. Ο κόσμος το αποκαλεί ως το «πιο απόκρημνο βουνό κάτω από τον ουρανό» και είναι ένα σύμπλεγμα από πέντε κορυφές με εκπληκτικά απότομες πλαγιές που παρουσιάζουν μια μεγάλη πρόκληση για τους ορειβάτες. Όσοι όμως επιλέγουν το τελεφερίκ έχουν μια άλλη οπτική…

2. Cabrio, Ελβετία

Η σκέψη της διαδρομής με ένα τελεφερίκ που φτάνει τα 1.900 μέτρα πάνω στις Ελβετικές Άλπεις ανέβάζει την αδρεναλίνη από μόνη της. Πόσω μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι οι 60 επιβάτες μπορούν να καθίσουν στο ανοιχτό αίθριο του τελεφερίκ και να αισθανθούν τον αέρα των Άλπεων στο πρόσωπό τους!

3. Τελεφερίκ Kharkiv, Ουκρανία

Τέθηκε σε λειτουργία το 1971 και διατρέχει το Lesopark. Το μήκος της διαδρομής είναι 1.385 μέτρα και προσφέρει υπέροχη θέα στο καταπράσινο τοπίο. Οι καμπίνες είναι δύο ατόμων και αποτελεί ατραξιόν της περιοχής.

4. Emirates Air Lane, Λονδίνο, Αγγλία

Ήταν σίγουρα ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί το χάος των δημόσιων μέσων μεταφοράς της πρωτεύουσας της Βρετανίας κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Το τελεφερίκ διασχίζει εναέρια τον ποταμό Τάμεση και προσφέρει θέα 360 μοιρών στην πόλη.

5. Merida, Βενεζουέλα

Βρίσκεται στα 3.125 μέτρα στην κορυφή του Espejo Pico και προσφέρει εκπληκτική θέα στον περιβάλλοντα χώρο καλύπτοντας μια εντυπωσιακή διαδρομή με χαράδρες και απότομες πλαγιές.

6. Bondinho, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Το βουνό Sugarloaf βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας στις εκβολές του Guanabara Bay, σε μια χερσόνησο που προεξέχει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Σε ύψος 396 μέτρα πάνω από το λιμάνι, το τελεφερίκ μεταφέρει 65 επιβάτες σε μια διαδρομή 1.400 μέτρων μήκους προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία.

7. SkyView, Στοκχόλμη, Σουηδία

Οδηγεί στην κορυφή του μεγαλύτερου σφαιρικού κτίριο στον κόσμο, στο Ericsson Globe, ένα κτήριο-ορόσημο της Στοκχόλμης. Από την κορυφή, 130 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, η θέα της Στοκχόλμης είναι απίθανη.

8. Ξενοδοχείο Mudeung Park Lift, Νότια Κορέα

Πιο extreme… πεθαίνεις! Αν δεν είναι αυτή ακραία βόλτα με τελεφερίκ τότε πια είναι. Η καρδιά όχι μόνο χτυπά δυνατά αλλά… φεύγει και από τη θέση της!

Πηγή:


Comments are closed.