Απίστευτα κι όμως… Αληθινά

0
722

Overseas Highway:

Οδηγώντας πάνω στον

ωκεανό!

Ο δρόμος Overseas Highway συνδέει τα Florida Keys, ένα αρχιπέλαγος 1.700 νησιών που εκτείνεται βορειοδυτικά της Φλόριντα, με την ηπειρωτική χώρα, μετά από μία εκπληκτική διαδρομή τεσσάρων περίπου ωρών πάνω από τον ωκεανό!

Στην ουσία πρόκειται για ένα σύνολο 42 γεφυρών από νησί σε νησί, συνολικού μήκους 205 χιλιομέτρων, που συνθέτουν έναν από τους πλέον εντυπωσιακούς δρόμους στον κόσμο, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1938.

Λόγω της φυσικής ομορφιάς των νησιών, που συγκέντρωναν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και της ανάγκης για ευκολότερη πρόσβαση σε αυτά, που μέχρι τότε γινόταν μόνο από τη θάλασσα, αποφασίστηκε η κατασκευή ενός αυτοκινητοδρόμου… πάνω στον ωκεανό.

Το πιο όμορφο θαλασσινό τοπίο απλώνεται δεξιά κι αριστερά, καταγάλανα νερά και εντυπωσιακοί ύφαλοι, κατάλευκες παραλίες αλλά και απίστευτες ανατολές και ηλιοβασιλέματα σε κάθε σημείο του δρόμου, κάνουν χωρίς αμφιβολία τους οδηγούς να θέλουν να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο… δρόμο.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν τον αυτοκινητόδρομο Overseas Highway σαν… τουριστικό προορισμό, προκειμένου να απολαύσουν την ασυνήθιστη  διαδρομή! Highlight: Μια στάση στην άκρη του δρόμου θαυμάζοντας τον ιδιαίτερο «χορό» των δελφινιών πάνω στο νερό… επιβάλλεται, και με το παραπάνω

Πηγή:

Comments are closed.