Απίστευτα κι όμως… Αληθινά

Οι γυναίκες περνούν 1,5

χρόνο από τη ζωή τους

καθαρίζοντας το σπίτι!

Βρετανική έρευνα δείχνει πως οι γυναίκες ξοδεύουν ενάμιση χρόνο από τη ζωή τους για να καθαρίσουν το σπίτι τους. Η έρευνα έγινε από την εταιρεία RugDoctor στη Βρετανία. Όπως φάνηκε οι γυναίκες περνούν 12.896 ώρες κατά τη διάρκεια της ζωής τους για να καθαρίσουν και να συγυρίσουν. Αυτό είναι ίσο με ενάμιση χρόνο.

 

Όσο για τους άντρες; Αυτοί φαίνεται πως περνούν μόλις 6.448 ώρες από τη ζωή τους σε δουλειές του σπιτιού. Δηλαδή ακριβώς το μισό χρονικό διάστημα από τις γυναίκες.

 

Όπως φάνηκε από την έρευνα, το 16% των αντρών παραδέχτηκε πως αφήνει σχεδόν όλες τις δουλειές του σπιτιού για τις γυναίκες ενώ μόλις το ένα τρίτο, δηλαδή το 32%, κάνει τις λιγότερες δυνατές δουλειές που χρειάζεται ένα σπίτι. Ένας στους έξι, δηλαδή το 17% παραδέχονται πως μισούν το καθάρισμα. Μόνο το 18% των Βρετανών έχουν καλή σχέση με την υγιεινή και καθαρίζουν καθημερινά το κάθισμα της λεκάνης ενώ το 66% καθαρίζει της επιφάνειες της κουζίνας κάθε μέρα.Το 75% σκουπίζουν το πάτωμα της κουζίνας μια φορά την εβδομάδα και το 75% δεν έχουν πάει ποτέ βαθύ καθαρισμό στις μοκέτες τους παρά το γεγονός πως το 90% είχαν μοκέτες στο σπίτι τους.

Πηγή:

Comments are closed.