Απίστευτα κι όμως… Αληθινά

0
1369

Ο πιο… ήσυχος

σιδηροδρομικός σταθμός

εξυπηρετεί ένα επιβάτη το

μήνα!

Μερικοί από τους πιο πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς του κόσμου βρίσκονται στην Ιαπωνία. Πράγματι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εμφανίστηκαν το 2013, ο πιο πολυσύχναστος είναι ο σταθμός Shinjuku στο Τόκιο (εξυπηρετεί 3,6 εκατομμύρια επιβάτες κάθε μέρα ή 1,3 δις τον χρόνο).

Αντίθετα, ο σταθμός Shippea Hill στο Cambridgeshire της Βρετανίας έχει κατά μέσο όρο μόλις έναν επιβάτη ανά μήνα, γεγονός που τον καθιστά τον πιο “ήσυχο” σιδηροδρομικό σταθμό, τουλάχιστον στην Βρετανία.

Ο σταθμός εξυπηρετείται από ένα μόνο βαγόνι κατά τις εργάσιμες μέρες, που έρχεται από το Cambridge και σταματά στον εν λόγω σταθμό μόνο εφόσον ζητηθεί εκ των προτέρων. Τις περισσότερες μέρες δεν υπάρχουν επιβάτες.

Βέβαια, η κατάσταση δεν ήταν πάντα έτσι. Στις μέρες της δόξας του δύο εμπορευματικές αμαξοστοιχίες έφευγαν κάθε μέρα από εδώ φορτωμένες με λαχανικά για το Λονδίνο. Εκατοντάδες επιβάτες χρησιμοποιούσαν τον σταθμό, συμπεριλαμβανομένων των αεροπόρων από το κοντινό RAF Lakenheath. Στη συνέχεια, τα πράγματα άλλαξαν. Τα φορτηγά έκαναν τη μεταφορά των λαχανικών, ενώ το κοντινό χωριό ερήμωσε και το σχολείο έκλεισε το 1970.

Πηγή:

Comments are closed.