Απίστευτα κι όμως… Αληθινά

0
321

Όταν τα μακαρονόδεντρα

προσβλήθηκαν από το  

ζιζάνιο Dimpleby και σε

συνδυασμό με το ψύχος

αλλοίωσαν τη γεύση των

μακαρονιών  

Το 1957 οικογένεια στα σύνορα Ελβετίας – Ιταλίας που είχε παράδοση στην καλλιέργεια μακαρονόδεντρων ανακάλυψε κατά τη διάρκεια συγκομιδής των μακαρονιών ένα ζιζάνιο που είχε προσβάλει σε ασθένεια τα μακαρονόδεντρα.

Το ζιζάνιο ntimpl σε συνδυασμό με το ψύχος της περιοχής αλλοίωναν τη γεύση των μακαρονιών με αποτέλεσμα να υπάρχει απόκλιση από τα παραδοσιακά ιταλιάνικα σπαγγέτι.

Το φαινόμενο ανακαλύφθηκε από τις κοπέλες που μάζευαν τα μακαρόνια από τα δένδρα και τα τοποθετούσαν σε μεγάλα καλάθια, για να στεγνώσουν από τον ήλιο…

Οι ειδικοί της εποχής αποφάνθηκαν πως το ζιζάνιο ntimpl και το υπερβολικό ψύχος που επικρατούσε την εποχή εκείνη στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν οι αιτίες της εμφάνισης του ζιζανίου.

Ωστόσο από το σύνολο των ερευνών διαπιστώθηκε πως η μόνη «απώλεια» ήταν η αλλαγή στη γεύση των μακαρονιών τα οποία έδωσαν μια νεα γεύση στους λάτρεις των σπαγγέτι.

Η είδηση εμφανίστηκε στο BBC και στην εκπομπή Panorama από το δημοσιογράφο Richard Dimbleby. Αμέσως μετά την είδηση υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον των Βρετανών για την καλλιέργεια των συγκεκριμένων δέντρων ακόμη και στις αυλές των σπιτιών τους.

Οι τηλεθεατές που κατέκλυσαν το τηλεφωνικό κέντρο του BBC για να πληροφορηθούν το πως μπορούν να προμηθευτούν σπόρο για να καλλιεργήσουν το μακαρονόδεντρο η απάντηση ήταν άκρώς ενδιαφέρουσα.

«Τοποθετήστε ένα μακαρόνι σε ένα τενεκεδάκι από σάλτσα ντομάτας και ελπίσετε για το καλλίτερο». 

Πηγή:

Comments are closed.