Απίστευτα κι όμως… Αληθινά

0
147

Περίεργες συνήθειες

διάσημων συγγραφέων του

κόσμου

Οι διάσημοι συγγραφείς του πλανήτη είναι γνωστοί για τα έργα που μας έχουν χαρίσει και η μόνη μας δυνατότητα να τους γνωρίσουμε είναι μέσα αυτών. Ωστόσο, μερικές ιδιαίτερες συνήθειές τους μας αποκαλύπτουν μοναδικές πτυχές των χαρακτήρων τους, που μέχρι τώρα αγνοούσαμε.

James Joyce

Ο James Joyce προτιμούσε να γράφει ξαπλωμένος ανάσκελα χρησιμοποιώντας μεγάλα μπλε μολύβια και φορώντας ένα λευκό παλτό. Όλες αυτές οι ιδιαιτερότητές δεν ήταν παράξενες συνήθειες του διάσημου συγγραφέα, αντίθετα τον βοηθούσαν να γράφει πιο εύκολα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την όρασή του. Το λευκό παλτό τον εξυπηρετούσε γιατί αντανακλούσε φως στις σελίδες που έγραφε.

Virginia Woolf

Η μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος Virginia Woolf έγραφε καθημερινά για 2,5 ώρες. Έγραφε σε ένα γραφείο ύψους 90 εκατοστών, γεγονός που της επέτρεπε να αξιολογεί τη δουλειά της από… απόσταση.

Truman Capote

Ο Truman Capote ήταν λιγάκι προληπτικός. Δεν ξεκινούσε ούτε τελείωνε ποτέ κάποιο από τα έργα του την Παρασκευή. Ακόμη, συνήθιζε να αλλάζει δωμάτια ξενοδοχείων, αν το νούμερο του δωματίου τελείωνε σε 13. Μια ακόμα προκατάληψή του ήταν ότι δεν ήθελε να έχει πάνω από δυο τσιγάρα στο τασάκι του.

Victor Hugo

Ο Βίκτωρ Ουγκό λειτουργούσε αυστηρά με προθεσμίες. Μια χαρακτηριστική προθεσμία που είχε επιβάλλει στον εαυτό του είναι να ολοκληρώσει το έργο του «Παναγία των Παρισίων» σε συγκεκριμένο διάστημα. Ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1830 και ήθελε να το ολοκληρώσει μέχρι το 1831. Για να τα καταφέρει αγόρασε μια μεγάλη ποσότητα μελανιού και κλειδώθηκε σε ένα δωμάτιο.

Edgar Alan Poe 

Ο Edgar Alan Poe αγαπούσε πολύ τα κατοικίδια. Συγκεκριμένα, αγαπούσε τόσο πολύ τη γάτα του, που συνήθιζε να τη φωνάζει Κατερίνα, που πίστευε ότι ήταν ο φύλακας άγγελός του. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η αγαπημένη γάτα του πέθανε δυο εβδομάδες μετά το θάνατό του.

Friedrich Schiller

Ο Friedrich Schiller είχε μια από τις πιο περίεργες συνήθειες που έχουμε συναντήσει. Άφηνε μήλα σε ένα ντουλάπι πάνω από το γραφείο του με στόχο να σαπίσουν. Η μυρωδιά που προερχόταν από τα σάπια μήλα του προσέφερε την απαιτούμενη έμπνευση για τα έργα του.

Agatha Christie 

Η Αγκάθα Κρίστι συνήθιζε κι αυτή να χρησιμοποιεί τα μήλα ως έμπνευσή της αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο. Έτρωγε μήλα ενώ έκανε μπάνιο στη μπανιέρα και παράλληλα της άρεσε να εξετάζει φωτογραφίες φόνων.

Ernest Hemingway 

Ο Ernest Hemingway συνήθιζε να γράφει μόνο 500 λέξεις τη μέρα, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, και συνήθως πρωινές ώρες.

Πηγή:

Comments are closed.