Απίστευτα κι όμως… Αληθινά 🎅🎄🎅

0
528

Πώς τα γουρούνια κάνουν τις

πτήσεις ασφαλείς σε

αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Το αεροδρόμιο Σχίπχολ στο Άμστερνταμ χρησιμοποιεί έναν απρόσμενο και άκρως φυσικό τρόπο ώστε να απομακρύνει τα πουλιά από την περιοχή και να διασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια για τα αεροπλάνα που προσγειώνονται και απογειώνονται από το αεροδρόμιο.

Το αεροδρόμιο περιβάλλεται από μεγάλες εκτάσεις με φυτά, τα οποιά προσελκύουν πολλά είδη πτηνών, όπως πάπιες κ.α., και έχουν γινεί αφορμές για αεροπορικά ατυχήματα. Παρότι υπάρχουν σύγχρονοι και τεχνολογικά εξελιγμένοι τρόποι αντιμετώπισης και απομάκρυνσης των πτηνών από την περιοχή, όπως ακτίνες λέιζερ, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου επιστρατεύουν έναν ακόμα φυσικό τρόπο για ασφαλείς πτήσεις.


Σε μια μικρή έκταση δίπλα στο αεροδρόμιο έχουν τοποθετήσει μερικά γουρούνια, 19 στο σύνολο, τα οποία τρώνε τα φυτά που προσελκύουν τα πτηνά και ταυτόχρονα δημιουργούν ένα λασπώδες περιβάλλον που λειτουργεί αποτρεπτικά στη συγκέντρωση πουλιών στην περιοχή. Το εγχείρημα φαίνεται ότι σημειώνει ευτυχία, παρότι τα γουρούνια έχουν τοποθετήθεί σε μια μικρή μόνο έκταση της περιοχής. Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου σχεδιάζουν να τοποθετήσουν περισσότερα γουρούνια για ασφαλείς πτήσεις το επόμενο διάστημα.


Ο αυξανόμενος αριθμός πτηνών στην Ολλανδία είναι μια συνεχής πρόκληση για τις αεροπορικές εταιρίες, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο οι πάπιες σήμερα στην Ολλανδία είναι 10 φορές περισσότερες από ότι το 1970.

Οι χήνες και τα υπόλοιπα πτηνά είναι επικίνδυνα για τις πτήσεις, αλλά είναι ζώα και πρέπει να ληφθούν σωστοί τρόποι για την απομάκρυνσή τους, επισημαίνουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου. Έτσι τα γουρούνια όχι μόνο τρώνε το φαγητό των πτηνών, αλλά τα κυνηγούν, κυρίως τις πάπιες, επιτελόντας αποτελεσματικά το ρόλο τους!

Πηγή:

Comments are closed.