Απίστευτα κι όμως… Αληθινά 🎄 🎄 🎄

0
114

Τα πιο περίεργα

πρωτοχρονιάτικα έθιμα του

κόσμου!

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Μπορεί εμείς στην Ελλάδα να έχουμε τα κλασικά πρωτοχρονιάτικα έθιμά μας, όπως η κοπή της βασιλόπιτας, το σπάσιμο του ροδιού, τα κάλαντα, τα οικογενειακά δείπνα και την ανταλλαγή δώρων, όμως σε άλλες χώρες του κόσμου, τα πράγματα είναι λίγο… περίεργα!

Φιλιππίνες:

Photo: Flickr

Για τους Φιλιππινέζους, κύριος στόχος για το ερχόμενο έτος, είναι τα λεφτά. Γι’ αυτό το λόγο, οι κάτοικοι προσπαθούν να βρίσκονται περιτριγυρισμένοι με όσο το δυνατόν περισσότερα στρογγυλά αντικείμενα, τα οποία συμβολίζουν τα κέρματα που τους φέρνουν τύχη· φοράνε πουά, τρώνε στρογγυλές τροφές και ρίχνουν πολλά κέρματα στις τσέπες τους για να κουδουνίζουν.

Νέα Ζηλανδία:

Photo: Twitter

Οι κάτοικοι του νησιού της Νέας Ζηλανδίας, προτιμούν μια θορυβώδη Πρωτοχρονιά. Κατά την έλευση λοιπόν του νέου έτους, χτυπάνε τηγάνια και κατσαρόλες, όσο πιο δυνατά γίνεται.

Μεξικό, Βολιβία, Βραζιλία, Αργεντινή:

Οι κάτοικοι των χωρών αυτών, υποδέχονται το νέο έτος με τον εξής τρόπο: φορούν χρωματιστά εσώρουχα, για να μπει με ευχάριστη διάθεση ο χρόνος. Προτιμούν κυρίως κόκκινα εσώρουχα, καθώς το χρώμα τους συμβολίζει τον έρωτα. Επιλέγουν πολύ συχνά όμως και το πράσινο χρώμα, που με την σειρά του φέρνει καλή υγεία κι ευεξία γενικότερα. Οι Αργεντίνοι πάλι, φορούν ροζ εσώρουχο. Όσον αφορά τους Βραζιλιάνους, δείχνουν μία μεγαλύτερη προτίμηση στα λευκά εσώρουχα…

Χιλή:

Photo: Flickr

Με το που φεύγει ο παλιός ο χρόνος, οι Χιλιανοί τρώνε μία κουταλιά με φακές. Έτσι, παίρνουν δύναμη, για να μπορούν να έχουν δουλειά, αλλά και χρήματα.

Κολομβία:

Photo: stevepb / Pixabay

Τα μεσάνυχτα, οι Κολομβιανοί παίρνουν μία άδεια βαλίτσα στο χέρι και κάνουν το τετράγωνο γύρω από το σπίτι τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο, θέλουν να ευχηθούν μια χρονιά, η οποία θα είναι γεμάτη με ταξίδια.

Ισημερινός:

Οι κάτοικοι του Ισημερινού, φτιάχνουν κούκλες και σκιάχτρα, χρησιμοποιώντας παλιά ρούχα, εφημερίδες και πριονίδια, που έχουν τη μορφή πολιτικών και διάσημων. Στη συνέχεια, τα καίνε για να φύγει ό,τι κακό έχει μείνει από την προηγούμενη χρονιά.Η συγκεκριμένη παράδοση, έχει τις ρίζες της σε μία επιδημία κίτρινου πυρετού που έπληξε το 1895, την πόλη Γουαγιακίλ. Η διαφορά είναι, ότι εκείνη την εποχή, έκαιγαν τους αρρώστους που είχαν προσβληθεί από τον πυρετό….

Comments are closed.