Απίστευτα κι όμως… Αληθινά 🎄 🎄 🎄

0
152

Τα πιο περίεργα

πρωτοχρονιάτικα έθιμα του

κόσμου!

Μπορεί εμείς στην Ελλάδα να έχουμε τα κλασικά πρωτοχρονιάτικα έθιμά μας, όπως η κοπή της βασιλόπιτας, το σπάσιμο του ροδιού, τα κάλαντα, τα οικογενειακά δείπνα και την ανταλλαγή δώρων, όμως σε άλλες χώρες του κόσμου, τα πράγματα είναι λίγο… περίεργα!

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Ισπανία:

Photo: Flickr


Στην Ισπανία και σε μερικές χώρες της Λατινικής Αμερικής, οι κάτοικοι των χωρών αυτών, έχουν την εξής παράδοση: τρώνε 12 ρόγες από σταφύλι, μία για κάθε μήνα του νέου έτους. Το περίεργο σε αυτή την παράδοση, είναι ότι πρέπει να καταπίνουν μία σε κάθε χτύπο του ρολογιού, όταν ο δείκτης δείχνει μεσάνυχτα.

Δανία:

Photo: Agnali / Pixabay


Οι Δανοί κυριολεκτικά τα… σπάνε την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με το έθιμο, οι Δανοί σπάνε πιάτα και ποτήρια, έξω από την πόρτα του γείτονα. Όσο πιο πολλά σερβίτσια έχει κάποιος γκρεμισμένα μπροστά στο σπίτι του, τόσο πιο μεγάλη είναι η καλοτυχία και το γούρι για το  νέο έτος. Με αυτό τον τρόπο, καταλαβαίνουν πόσο τον αγαπούν και τον εκτιμούν οι δικοί του άνθρωποι. Ακόμη, κάποιοι Δανοί, πηδούν επάνω σε μία καρέκλα όταν το ρολόι δείχνει δώδεκα! Μιμούνται έτσι, την κίνηση του δείκτη του ρολογιού που ανεβαίνει.

Σκωτία:

Photo: Pinterest

Οι Σκωτσέζοι την Πρωτοχρονιά, περιμένουν με ανυπομονησία τον «Qualtagh». Ο Qualtagh, είναι ένας ψηλός, σκουρομάλλης άνδρας, ο οποίος έρχεται με δώρα όπως κέρματα, κάρβουνο, ψωμί ή αλάτι, αλλά και ουίσκι φυσικά. Εύχονται να είναι αυτός που θα περάσει πρώτος την πόρτα τους μετά τα μεσάνυχτα. Τον φωνάζουν έτσι, καθώς οι ρίζες αυτού του εθίμου, κρατάνε ακόμη από την εποχή της εισβολής των Βίκινγκς, οι οποίοι ήταν ξανθοί και μεγαλόσωμοι και προκαλούσαν προβλήματα στον νοικοκύρη του σπιτιού.

Ιταλία:

-Βενετία:

Οι Βενετοί, έχουν την εξής πρωτοχρονιάτικη παράδοση: Βγαίνουν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και φιλιούνται ταυτόχρονα κάτω από τα πυροτεχνήματα, όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα.

Νάπολη:

Οι Ναπολιτάνοι, τηρούν το εξής παράδοξο έθιμο: το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, πετάνε έξω από το σπίτι τους παλιά έπιπλα και παλιές ηλεκτρικές συσκευές. Με την συμβολική αυτή κίνηση, δείχνουν ότι απαλλάσσονται από το παλιό και δείχνουν την ελπίδα τους για μια νέα αρχή. Τα τελευταία χρόνια όμως βέβαια δεν πετάνε πλέον βαριά πράγματα, προς αποφυγή τραυματισμών. Έτσι, επιλέγουν ελαφριά αντικείμενα.

Ιαπωνία:

Photo: enticethewrite / Pixabay

Στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, οι βουδιστικοί ναοί, χτυπάνε τις καμπάνες 108 φορές συνεχόμενα. Έτσι, πιστεύουν ότι ξορκίζουν τα 108 ανθρώπινα αμαρτωλά πάθη και καθαρίζουν ό,τι κακό έκαναν το περασμένο έτος. Στη συνέχεια, τρώνε noodles από φαγόπυρο, για να ζήσουν πολλά χρόνια.Comments are closed.