Απίστευτα κι όμως… Αληθινά 🎅🎄🎅

Μοβ, πορτοκαλί & πράσινο

κουνουπίδι!

Μπορεί το κουνουπίδι να μην είναι αγαπημένη τροφή των περισσότερων, αφού έχει συνδεθεί με δίαιτες και διατροφές, ωστόσο η θρεπτική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη. Ωστόσο, δεν υπάρχει μόνο το γνωστό λευκό κουνουπίδι που όλοι γνωρίζουμε αλλά και πορτοκαλί, πράσινο και μοβ!

Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει εκπληκτικές παραλλαγές λαχανικών, όπου τα παραδοσιακά λευκά κουνουπίδια μπαίνουν λίγο στο περιθώριο! Τα «κουνουπίδια του ουράνιου τόξου», όπως ονομάζονται, έχουν την ίδια γεύση με το λευκό κουνουπίδι, απλώς βάζουν μια πινελιά χρώματος στο τραπέζι.


Ο Andrew Coker, εκπρόσωπος της εταιρείας φυτών Syngenta -η οποία αναπτύσσει τα φυτά στην Ευρώπη- τόνισε ότι τα πολύχρωμα κουνουπίδια δεν είναι αποτέλεσμα γενετικής αλλαγής, αλλά προέκυψαν μετά από δεκαετίες παραδοσιακής επιλεκτικής αναπαραγωγής. “Διαφορετικά στελέχη έχουν διασταυρωθεί για τη δημιουργία των νέων χρωματικών ποικιλιών”, συμπληρώνει.

Διατηρούν το χρώμα τους ακόμη και μετά το μαγείρεμα και αυτό τα κάνει αρκετά θελκτικά. «Οι καταναλωτές αναζητούν νέες εμπειρίες στα πιάτα τους και τα πολύχρωμα κουνουπίδια μπορούν να το πετύχουν αυτό”, επισημαίνει εκείνος. Το πορτοκαλί κουνουπίδι έχει υψηλότερη συγκέντρωση βήτα καροτίνης, μια μορφή βιταμίνης Α που βοηθά στην καλή υγεία της επιδερμίδας. Το μοβ χρώμα προέρχεται από ανθοκυανίνη, που συντελεί στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων επιβραδύνοντας την πήξη του αίματος.

Πηγή:

Comments are closed.