Απίστευτα κι όμως…Αληθινά

0
230

Οι ωραιότερες κατοικημένες

γέφυρες στον κόσμο!

Το να κατοικείται μια γέφυρα είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο και πολύ πέρα από τη βασική λειτουργία της που δεν είναι άλλη από τη γεφύρωση φυσικών εμποδίων, διευκολύνοντας την εκτέλεση οικιστικών αλλά και εμπορικών λειτουργιών. Για το λόγο αυτό οι έξι γέφυρες που θα δείτε στη συνέχεια είναι όχι μόνο σπάνιες στον κόσμο αλλά καθεμία ξεχωριστά αποτελεί τουριστική «ατραξιόν» στον τόπο της εξαιτίας της ιστορίας που κρύβει πίσω της.

Ponte Vecchio, Ιταλία

Είναι η παλαιότερη γέφυρα της Φλωρεντίας, η δημιουργία της οποίας ανάγεται στο 1345, όταν κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει μια προηγούμενη γέφυρα που καταστράφηκε από πλημμύρα. Σπίτια χτίστηκαν πάνω στη γέφυρα, ως αποτέλεσμα μια κοινής πρακτικής που υπήρχε σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, και χρησιμοποιήθηκαν αρχικά ως εργαστήρια και καταστήματα κρεοπωλών και βυρσοδεψών της εποχής. 

Αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της πόλης αλλά και μοναδικό ιστορικό μνημείο, το οποίο συγκεντρώνει την προσοχή των επισκεπτών, ενώ πολλές εκδηλώσεις και γιορτές γίνονται κατά καιρούς στους κόλπους της.

Pont de Rohan, Γαλλία

perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!

Βρίσκεται στην περιοχή Landerneau της βορειοδυτικής Γαλλίας, επάνω από τον ποταμό Elorn, και κατοικείται από το 1336, όταν και κατασκευάστηκε για πρώτη φορά. Ένα ελαιοτριβείο και ένα σωφρονιστικό κατάστημα χτίστηκαν εκεί, ενώ το 1510, όταν αποκαταστάθηκε από τον Jean II de Rohan (ευγενή του 15ου αιώνα), απέκτησε και ορισμένα άλλα καταστήματα.

perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!

Το Pont des Marchands είναι μια ιστορική γέφυρα στην πόλη Narbonne της νότιας Γαλλίας, που στεγάζει σπίτια και μαγαζιά πάνω από το Canal de la Robine, το οποίο διασχίζει την παλιά πόλη. Η γέφυρα έχει ένα μικρό άνοιγμα, μόλις 15 μέτρα ύψος, το οποίο επιτρέπει σε μικρές βάρκες να κάνουν τους τουρίστες μια βόλτα κατά μήκος της πόλης.

perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!

Αποτελεί τουριστική «ατραξιόν» των επισκεπτών αλλά και σήμα-κατατεθέν της πόλης, ενώ η θέα που προσφέρει προς το κανάλι είναι εντυπωσιακή. Το χειμώνα η πρόσβαση είναι αδύνατη, καθώς ο ποταμός «φουσκώνει», καθιστώντας απαγορευτική την κίνηση στο κανάλι.

Pulteney Bridge, Ηνωμένο Βασίλειο

perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!

Διασχίζει τον ποταμό Avon στην πόλη Μπαθ της Βρετανίας, η κατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε το 1773. Η γέφυρα σχεδιάστηκε από τον Robert Adam και είναι μία από τις μόλις τέσσερις γέφυρες με καταστήματα σε όλο το εύρος και στις δύο πλευρές που υπάρχουν στον κόσμο.

perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!

Ανθοπωλεία, αντικερί αλλά και μπιστρό θα συναντήσει ο επισκέπτης κατά μήκος της Pulteney Bridge, απολαμβάνοντας παράλληλα μια εντυπωσιακή διαδρομή στο ιστορικό παρελθόν της πόλης.

Πηγή:

'

Comments are closed.