Απάντηση της ΕΦ.ΣΥΝ στην επιστολή του Μαν. Κωστάκη για την απόρριψη ΑμεΑ σε διαγωνισμό πρόσληψης

0
212

Συνέχεια δίνει η Εφημερίδα των Συντακτών (ΕΦ.ΣΥΝ) στην απαντητική επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» Μανώλης Κωστάκης αναφορικά με την απόρριψη υποψήφιας που ήταν ΑμεΑ σε διαγωνισμό για πρόσληψη στον Οργανισμό.

Επί της ουσίας η Εφημερίδα εμμένει στο αρχικό της σχόλιο επισημαίνοντας παράλληλα πως από τα όσα αναφέρει στην απάντηση του ο κ. Κωστάκης γίνεται κατανοητό το πόσο αναρμόδια είναι η επιτροπή του Δήμου Καλλιθέας να αξιολογεί ΑμεΑ.

Το δημοσίευμα – απάντηση της Εφημερίδας των Συντακτών

Επιστολή για το σχόλιο (και όχι ρεπορτάζ, όπως λανθασμένα αναφέρεται) που δημοσιεύτηκε στις 29/8/2022 με τίτλο «Ακατάλληλα τα ΑμεΑ για τον Δήμο Καλλιθέας» μας έστειλε ο κ. Εμμανουήλ Κωστάκης, πρόεδρος Οργανισμού Παιδικής Αγωγής & Αθλησης ΝΠΔΔ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ».

Ο κ. Κωστάκης επικαλείται την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του ΚΕΠΑ που πιστοποιεί την «κώφωση εκ γενετής μη αναστρέψιμη» της υποψήφιας Α.Β. (ασφαλώς δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε προσωπικά δεδομένα). «Η υποψήφια όμως ουδέποτε κατέθεσε ιατρικό έγγραφο ή γνωμάτευση Επιτροπής Κ.Ε.Π.Α., από το οποίο να προκύπτει ότι έχει κοχλιακό εμφύτευμα, ακούει και μιλάει κανονικά» αναφέρει. «Επίσης σημειώνουμε ότι η υποψήφια είχε δικαίωμα να υποβάλει ένσταση στο ΑΣΕΠ από 21/7/2022 έως 31/7/2022 κατά των αναρτηθέντων πινάκων για τη ΣΟΧ1/2022 του φορέα μας. Η διενέργεια του διαγωνισμού στο ΑΣΕΠ υπήρξε άψογη, με πλήρη διαφάνεια και σε σχέση με τη λοιδορία του “Βολέματος των δικών μας παιδιών” να ενημερώσουμε ότι η δεύτερη κατά σειρά υποψήφια ήταν από το νησί της Σάμου».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

● Ακριβώς απ’ όσα αναφέρει ο κ. Κωστάκης καταλαβαίνουμε πόσο αναρμόδια είναι η επιτροπή του Δήμου Καλλιθέας να αξιολογεί ΑμεΑ. Τα ΚΕΠΑ βασίζονται σε ιατρικές γνωματεύσεις και πιστοποιούν την αναπηρία, σαφώς όχι την επάρκεια και καταλληλότητα για διδασκαλία. Το κοχλιακό εμφύτευμα είναι ένα βοήθημα για να ακούσει κάποιος – η αναπηρία παραμένει. Όπως και ένα αμαξίδιο είναι βοήθημα για να μετακινηθούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα – η αναπηρία παραμένει.

● Προφανώς ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ του υπουργείου Παιδείας ήταν πιο «άψογος», αφού η Α.Β. διορίστηκε ως αναπληρώτρια δασκάλα στην Αθήνα, έχοντας κάνει και την πρακτική της εξάσκηση από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

● Επίσης στην επιστολή σημειώνεται πως «ο Δήμος Καλλιθέας, σταθερά προσανατολισμένος στον κοινωνικό στόχο ένταξης, πρόσβασης και προώθησης των ίσων ευκαιριών, προχώρησε σε επτά προσλήψεις ΑμεΑ καθώς και στην υπογραφή της Χάρτας για την Προσβασιμότητα ΑμεΑ», ενώ «το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Γιάννης Γάλλος» παρέμεινε ανοιχτό για τους συμπολίτες μας με αναπηρία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας». Ασφαλώς αυτά και πολλά άλλα ακόμα πρέπει να γίνονται για τα ΑμεΑ, απ’ όλους τους δήμους, σύμφωνα και με τους ευρωπαϊκούς νόμους.

Comments are closed.