Απάντηση Περ. Αττικής σε Σγουρό: Όψιμο το ενδιαφέρον Σγουρού… Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις λάθος επιλογές του «χθες»…

0
396

Την δική του απάντηση στις καταγγελίες του Γιάννη Σγουρού δίνει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μέσω ανακοίνωσης – απάντησης της Περιφέρειας, και όχι του ιδίου προσωπικά.

Η Περιφέρεια Αττικής λοιπόν απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, κάνει λόγο για ελλιπή σχεδιασμό και έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, από την διοίκηση της Κας Δούρου προφανώς, ένα έργο για το οποίο δεν σχεδιάστηκε από την σημερινή διοίκηση Πατούλη, η οποία όμως κλήθηκε και σε αυτή την περίπτωση «να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης, μέσω της ανακοίνωσης της Περιφέρειας, αναφέρει ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά οι Δήμοι της περιοχής και κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Ο κ. Σγουρός επιμένει να κρατά “κλειστά τα αυτιά του” στις διαρκείς δημόσιες ανακοινώσεις της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με τον ελλιπή σχεδιασμό και την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου

Ο πρώην Περιφερειάρχης γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο έργο δε σχεδιάστηκε και δεν ξεκίνησε να υλοποιείται από τη Διοίκηση Πατούλη, η οποία έχει κληθεί και σε αυτή την περίπτωση, “να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά”

Δηλαδή να ξεπεράσει τις λανθασμένες επιλογές του χθες, να πιέσει τον ανάδοχο να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις, καθώς και να βρει τους απαραίτητους πόρους,  για να προχωρήσει η υλοποίηση των επόμενων φάσεων του αναγκαίου αυτού έργου. 

Έχουμε πει επανειλημμένα ότι στόχος μας είναι η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου ως το τέλος του Ιανουαρίου του 2021. Επίσης ποτέ δεν κρύψαμε ότι αναζητούμε πόρους από διάφορες πηγές ( π.χ. Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ) για να το ολοκληρώσουμε, αποδεσμεύοντας παράλληλα πολύτιμους πόρους της Περιφέρειας, που θα κατευθυνθούν σε άλλα απαραίτητα για την Αττική έργα.

Για τις ενέργειες αυτές έχουν ενημερωθεί οι Δήμοι της περιοχής καθώς και κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης. Στο όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον του κ. Σγουρού για την πορεία του έργου και τους πολίτες που ταλαιπωρούνται, απαντάμε με πράξεις ουσίας.

Τέλος, αν πράγματι πιστεύει  ότι αποτελεί αντικείμενο ελέγχου της δικαιοσύνης,  η πολιτική επιλογή των πρώην στελεχών του να τον εγκαταλείψουν, επειδή αντιλήφθηκαν ότι πολιτεύεται με μοναδικό γνώμονα την προσωπική πολιτική του επιβίωση,  κι όχι το συμφέρον των πολιτών της Αττικής, τότε δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο πέραν της σοφής λαϊκής ρήσης ότι “το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη“.

Comments are closed.