Αν. Κοτανίδου: Προεραιτική η έλευση των μαθητών…

0
708

Σε βασικό ζήτημα έχει εξελιχθεί, για την κυβέρνηση και τους επιστήμονες, το θέμα των σχολείων και ο προγραμματισμός για το πώς θα ανοίξουν.
Η αρμόδια υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι αυτό πιθανότατα δεν θα γίνει ταυτόχρονα για όλες τις βαθμίδες. 

Ωστόσο η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, πήρε θέση στο ζήτημα των σχολείων σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».  
«…Η πρότασή μας είναι να ανοίξουν τα Λύκεια. Με την προϋπόθεση πως η έλευση των μαθητών να είναι προαιρετική. Αν οι γονείς θέλουν ή δεν θέλουν. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις μια οικογένεια να στείλει το παιδί του στο σχολείο. Εννοώ τώρα, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες…».

  Στην ίδια συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» η Αναστασία Κοτανίδου ανέφερε πως «…Αν τα καθημερινά κρούσματα ξεφύγουν από τον συνήθη αριθμό των σαράντα με πενήντα νοσούντων και ο αριθμός εκτοξευθεί στους 200-300, τότε θα επανέλθουμε στο καθεστώς του εγκλεισμού. Αναγκαστικά θα γίνει αυτό…».

Η Κα Κοτανίδου αναφέρθηκε ακόμη στουιθαπρέπεινασυμβεί έτσι ώστε να επιστρέψουμε στη κανονικότητα «…Για να θωρακιστεί η κοινωνία και για αρθούν όλα τα μέτρα ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, πρέπει να έχει νοσήσει το 60 με 70% του πληθυσμού. Τότε εξασφαλίζεται σε μεγάλο ποσοστό, η ανοσία και η κοινωνία αποκτάει αντισώματα. Τότε είσαι ασφαλής. Αυτό που έλεγε ο Μπόρις Τζόνσον για την ανοσία της αγέλης».

Πηγή : lifo.gr

Comments are closed.