Αντώνης Μέρλος και Αντζελίνα Τόπιτς οι νικητές του 1ου International Indoor High Jump Meeting

O Αντώνης Μέρλος στους άνδρες και η Αντζελίνα Τόπιτς στις γυναίκες ήταν οι νικητές του 1ου “Kallithea International Indoor High Jump Meeting” που διοργάνωσε ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στο Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο «Εθνικής Αντίστασης» του Δήμου Καλλιθέας.

Ο Έλληνας αθλητής στους άνδρες ξεπέρασε τα 2,16 μ. και στη συνέχεια είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 2,20 μ. κι έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να ανέβει υψηλότερα. 

Δεύτερος με 2,10 μ. ήταν ο Σουηδός Φαμπιάνο Ντελρίντ και τρίτος ο Κύπριος Βασίλης Κωνσταντίνου με 2,07 μέτρα. 

Στην τέταρτη θέση επίσης με 2,07 μ. ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ανδρέας Μίτα, που στη συνέχεια δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 2,10 μ., επίδοση που θα αποτελούσε φετινό του ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο νεαρός μπορεί να έχει ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό 2,15μ., ωστόσο σήμερα πέτυχε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό, αφού είχε 2,06 μέτρα.

Στις γυναίκες η Αντζελίνα Τόπιτς ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο μίτινγκ Ύψους του Φιλαθλητικού Καλλιθέας.

Το ανερχόμενο αστέρι του ύψους κατέλαβε την πρώτη θέση στον αγώνα με 1,91μ. δίνοντας συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις της χρονιάς. 

Η Παναγιώτα Δόση ήταν δεύτερη με 1,78μ., ενώ στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Δέσποινα Μαλταμπέ με 1,78μ., προσπάθεια που πέρασε με τη δεύτερη. 

Τη διοργάνωση παρακολούθησε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ενώ στον αγώνα ύψους το παρών έδωσαν και παλιές δόξες  του αγωνίσματος όπως οι Λάμπρος Παπακώστας (κάτοχος του Πανελλήνιου ρεκόρ), Δημήτρης Κοκότης και ο Γιώργος Φαρμάκης.

Comments are closed.