Ανοχύρωτα φαρμακεία στη Καλλιθέα…Επιστολή του Γ. Νικολούτσου τομεάρχη φαρμακείων Καλλιθέας…

0
927

Το τελευταίο διάστημα από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων, έχουν γίνει περισσότερες από δέκα επιθέσεις σε φαρμακεία της Καλλιθέας.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει κυνηγητό για την σύλληψη της ομάδος των ανήλικων δραστών.

Το θέμα έθεσε τόσο προς το Δήμο Καλλιθέας όσο και προς το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας ο τομεάρχης Καλλιθέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιώργος Νικολούτσος.

Η επιστολή του κ. Γ. Νικολούτσου

«…Το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά τα μέτρα απαγόρευσης  της κυκλοφορίας των πολιτών έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εγκληματικότητας στην περιοχή της Καλλιθεας.Ειδικα τα φαρμακεία έχουν γίνει στόχος διαρρηκτών που δρουν σε ομάδες κυρίως νυχτερινές ώρες.

Η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη μιας κ κάθε μια με δυο μέρες έχουμε ένα νέο κρούσμα και σε αρκετές περιπτώσεις στα ίδια φαρμακεία που είχαν διαρρήξει λίγες μέρες νωρίτερα.

Έχει παρατηρηθεί ότι η λεία των διαρρηκτών είναι πολύ μικρότερη από τις ζημιες που γίνονται στο χώρο του φαρμακείου με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω αυτών την ζημιών.

Πρέπει να διαφυλάξουμε τη σωστή λειτουργία των φαρμακείων τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης από τη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία.  

Ως τομεάρχης φαρμακείων Καλλιθέας  θα ήθελα να ζητήσω εκ μέρους των συναδέλφων μου την παρέμβαση του εισαγγελέα ανηλίκων γνωρίζοντας ότι πρόκειται για συμμορία ανηλίκων αλλά και του εισαγγελέα γιατί πίσω από κάθε ανήλικο υπάρχει κάποιος ενήλικος ο οποίος τους εποπτεύει.

Θα ήθελα ακόμη να  ευχαριστήσω τόσο τον Δήμο Καλλιθέας οσο και τον Διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Καλλιθεας που με το ενδιαφέρον τους ως προς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε βοηθούν στο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

          Μ’εκτιμηση 

Τομεάρχης Φαρμακείων         Καλλιθεας

Νικολούτσος Κ. Γιώργος

Comments are closed.