Χωρίς τέλος η ανοδική πορεία της βενζίνης

0
419

Όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας προκειμένου να απολαύσουν τις αργίες των ημερών και να βρεθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, εορτάζοντας στο χωριό το Πάσχα, θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους πως αυτό που θα τους “κάτσει” βαρύ δεν θα είναι τα πασχαλινά εδέσματα ή ο παραδοσιακός οβελίας αλλά η τιμή της βενζίνης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του του παρατηρητηρίου τιμών καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στις 21/3 στο 1,637 ευρώ ανά λίτρο, με αποτέλεσμα να γίνουμε η τρίτη χωρα που διαθέτει την υψηλότερη τιμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Ολλανδία και την Δανία.

Οι διεθνείς εξελίξεις είναι η βασική αιτία ανόδου στις εγχώριες τιμές των καυσίμων, με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα η βενζίνη να παρουσιάζει συνεχόμενες αυξήσεις στην τιμή της ανα λίτρο.

Σαν να μην φθάνουν όλα αυτά με αποφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τράμπ η Ουάσιγκτον έβαλε τέλος στις εξαιρέσεις για την εισαγωγή φθηνού πετρελαίου από το Ιράν σε οχτώ χώρες, μεταξύ των οποίων ειναι και η Ελλάδα.

Το φθηνότερο πρατήριο βενζίνης στην πόλη μας είναι : ΤΣΟΛΑΚΕΛΛΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 278
με τιμή λίτρου 1.554
και ΑΓΓ. ΜΠΟΥΤΑΣ – ΜΑΡΚ. ΣΚΑΦΙΔΑΣ Ο.Ε. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 349 – ΚΑΛΛΙΘΕΑ με την ίδια τιμή ανά λίτρο.
Και το ακριβότερο ΛΙΒΑΝΟΣ Ν. ΧΡΗΣΤΟΣ Shell ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ 232 ΚΑΛΛΙΘΕΑ 17672 με τιμή λίτρου 1.728.

Comments are closed.