Ανοίγουν τα Σχολεία εν μέσω ιώσεων και ελλείψεων σε φάρμακα

0
37

Επιστροφή σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 των μαθητών στα σχολεία μετά τις εορταστικές διακοπές, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο τα νοσοκομεία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς ήδη «λυγίζουν» κάτω από το βάρος των τριών ιών (κορονοϊός, γρίπη και RSV) που κυριαρχούν στην Ελλάδα

Η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η προσέλευση παιδιών στα νοσοκομεία με γρίπη και αναπνευστικούς ιούς είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με την πληρότητα στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας να κυμαίνεται στο 50%. 

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα και για την εμφάνιση της νέας ακόμα πιο μεταδοτικής υποπαραλλαγής του κορονοϊού – γνωστή με το όνομα «Κράκεν». Μάλιστα, ο Νίκος Τζανάκης εκτίμησε πως η υποπαραλλαγη Κράκεν βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα αλλά χαμηλά επίπεδα και γι’αυτό δεν έχει εντοπιστεί στη χώρα μας.

Παράλληλα, οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε φάρμακα και αντιβιώσεις τρομάζουν τόσο τους γονείς όσο και τους γιατρούς

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας δικαιολογούνται έως και πέντε ημέρες απουσίας μαθητών από γρίπη, οι οποίες δεν θα προσμετρώνται. 

Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική, οποίο παιδί ή όποιος εκπαιδευτικός θέλει μπορεί να την φορά κανονικά μέσα στην τάξη.

Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν επίσης ότι η έξαρση στα μικρά παιδιά θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τις ευπαθείς ομάδες.

Cheerful elementary students waiting in a school hall before class starts while wearing protective face mask during COVID-19 pandemic

Ο γονιός θα πρέπει να απευθυνθεί σε παιδίατρο ή στο νοσοκομείο:

  • Όταν ο πυρετός δεν υποχωρεί
  • Όταν παρατηρούνται έντονες αυξομειώσεις θερμοκρασίας
  • Όταν υπάρχει δύσπνοια, εμετοί, διάρροια

Πηγή:

Comments are closed.