Ανοίγει αυλαία το «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα»

0
249

Με 11 ξεχωριστές παραστάσεις, που αυτή τη στιγμή ανεβαίνουν σε κεντρικές αθηναϊκές σκηνές, ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 22 Μαΐου ο 4ο χρόνος από «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα».


Ο θεσμός που ξεκίνησε στο Δήμο Καλλιθέας το 2020 και ανελλιπώς κάθε Δευτέρα (πλην της Μεγάλης και της Διακαινησίμου) προσφέρει εντελώς δωρεάν στους κατοίκους υψηλού επιπέδου παραστάσεις, επιστρέφει και φέτος στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας για 4η χρονιά.

Η πρώτη παράσταση θα ανέβει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 κατ’ εξαίρεση, λόγω της Καθαρής Δευτέρας, στις 20:00 και ο κύκλος των 11 συνολικά παραστάσεων από το «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» θα ολοκληρωθεί στις 22 Μαΐου 2023.

Σε ότι αφορά την είσοδο στις παραστάσεις αυτή είναι δωρεάν αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν από την Τρίτη ως την επόμενη Δευτέρα (εξαιρουμένου του Σαββατοκύριακου) στο 210 9570001, από τις 8 π.μ. ως τις 3 μ.μ., για να εξασφαλίσουν τη θέση τους.

Παρουσιάζοντας τον 4ο χρόνο του θεσμού, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Για άλλη μία χρονιά, οι δημότες μας θα παρακολουθήσουν, στην πόλη τους, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, έντεκα από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις των κεντρικών σκηνών της Αθήνας. Ο θεσμός του «Θεάτρου της Δευτέρας στην Καλλιθέα» έρχεται να συμπληρώσει τις επιλογές πολιτισμού και ψυχαγωγίας που ο Δήμος Καλλιθέας στηρίζει και προάγει κάθε χρόνο, όλο τον χρόνο, με δράσεις υψηλού επιπέδου, όπως το Πολιτιστικό Καλοκαίρι, το Μεσογειακό Φεστιβάλ, τα Χαροκόπεια, το Ρεμπέτικο Τριήμερο στις Τζιτζιφιές και το Μαθητικό Φεστιβάλ, οι συναυλίες της Φιλαρμονικής του Δήμου μας και του Ωδείου μας, οι εκδηλώσεις των τοπικών μας συλλόγων αλλά και μεμονωμένων καταξιωμένων καλλιτεχνών και βέβαια η συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Φέτος και όσον αφορά στον πολιτισμό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι εξασφαλίσαμε για την Καλλιθέα μας τη δημιουργία ενός από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα πολιτιστικά κέντρα της χώρας. Στο οικόπεδο της οδού Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων, θα ανεγερθεί ένα πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δύο σύγχρονα μεγάλα αμφιθέατρα πολλαπλών χρήσεων και δυνατοτήτων, τη μετεγκατάσταση της δημοτικής βιβλιοθήκης σε τριπλάσιο σύγχρονο χώρο, το νέο «σπίτι» των τμημάτων της ερασιτεχνικής δημιουργίας, θερινό κινηματογράφο στην οροφή και υπόγειες θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του κτιρίου.
Το θέατρο, η μεγάλη προσφορά της Ελλάδας στην τέχνη και τον πολιτισμό, δεν είναι μόνο ένα μέσον ψυχαγωγίας αλλά αποτελεί και ένα βήμα ανάδειξης ήθους και υψηλών ιδανικών που τόσο έχουμε ανάγκη.
Καλή διασκέδαση».

Σχετικά με «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα», ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και ΚΕΠ Λάζαρος Λασκαρίδης, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «Ο Δήμος Καλλιθέας αγαπάει το θέατρο και το αποδεικνύει διαρκώς. Ο θεσμός του «Θεάτρου της Δευτέρας στην Καλλιθέα», έχει υπερπηδήσει πλέον τα τοπικά σύνορα και αποτελεί πολιτιστικό γεγονός στην Αττική.
Με παραγωγές υψηλής αισθητικής, οι κεντρικοί αθηναϊκοί θίασοι «μετακομίζουν» για μια μέρα στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, φέρνοντας το ιδιαίτερης αξίας καλλιτεχνικό προϊόν στο δικό μας χώρο, με ελεύθερη είσοδο για τους Καλλιθεάτες.
Εισήλθαμε αισίως στον 4ο χρόνο του θεσμού αυτού, που όπως αποδεικνύεται περίτρανα δεν είναι εφήμερος, αλλά ήλθε για να μείνει…». Συνεχίζοντας επεσήμανε ακόμη ότι «…Τα τελευταία χρόνια, κάθε γωνιά της πόλης «μυρίζει» Πολιτισμό. Με μεγάλες και μικρές εστίες που της έχουν προσδώσει αυτό που της έλειπε.  
Κι όλα αυτά να κατανέμονται ισομερώς σε όλα τα σημεία που καλύπτει ο μεγάλος μας Δήμος. Για μας η Καλλιθέα είναι ενιαία και αδιαίρετη…»Ο κ. Λασκαρίδης στο τέλος της δήλωσης του αναφέρει ότι «…Είμαστε υπερήφανοι για την Καλλιθέα-Πόλη Πολιτισμού, που δημιουργούμε, όλοι μαζί! Από κοινού με σας και τη μαζική συμμετοχή σας στα δημόσια δρώμενα αλλά και στις δομές του Δήμου. Σ’ ένα στέρεο οικοδόμημα για το είναι το παρόν σ’ ένα ακόμα καλύτερο μέλλον…».

Οι 11 παραστάσεις που θα ανέβουν φέτος στο «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα», είναι οι εξής:

Comments are closed.