Αναστάτωση στην αγορά & αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υπέρ λίγων μεγάλων επιχειρήσεων

0
130

Αναστάτωση στην αγορά και αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υπέρ λίγων μεγάλων επιχειρήσεων δημιουργεί η τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την οποία επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καλλιθέας (ΕΣΚ).

Ο ΕΣΚ επισημαίνει ακόμη πως από τη στιγμή που οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν καταργηθεί δεν υπάρχει καμμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Ε.Σ.Κ. αναφέρει

Με τροπολογία το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων  επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Δεδομένου ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν ήδη καταργηθεί, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί δημιουργεί αναστάτωση στην αγορά καθώς και αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υπέρ λίγων μεγάλων επιχειρήσεων.


Comments are closed.