«Αναπτυξιακοί» Οργανισμοί: Στο «στόχαστρο» της ΠΟΕ – ΟΤΑ ο Δήμος Καλλιθέας

0
504

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ σχετικά με την δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού «στοχοποιεί» την απόφαση του Δήμου Καλλιθέας να προχωρήσει στην δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού σε σύμπραξη με τους δήμους Μοσχάτου-Ταύρου και Παλαιού Φαλήρου.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ήρθε αμέσως μετά και την συνάντηση που είχε με τους Συλλόγους Εργαζομένων των τριών Δήμων οι οποίοι ήδη έχουν δρομολογήσει κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αναφέρεται ότι οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί λειτουργούν ως «Δούρειος Ίππος» για να περάσουν κομμάτια αρμοδιοτήτων και υποδομών των Δήμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και κινείται στο πλαίσιο της «ανάπτυξης» και του «εκσυγχρονισμού» της κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει πως δημόσιο συμφέρον για την κυβέρνηση και τους Δημάρχους που την στηρίζουν αποτελούν οι αναθέσεις σε ιδιώτες, οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).

Παράλληλα επισημαίνουν πως οι «συνεργασίες» με ιδιωτικούς φορείς και η κερδοφορία τους και όχι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η επαρκής χρηματοδότηση των Δήμων και η στήριξη των υπηρεσιών τους για τη δωρεάν κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της Κοινωνίας, αποτελούν πεδίο σύγκρουσης και όπως αναφέρει η ανακοίνωση η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να προασπιστεί τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να αγωνιστεί για τις κατακτήσεις των εργαζομένων και το Δημόσιο συμφέρον. Δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις τους Δήμους, εκχωρώντας αρμοδιότητες, έργα και υπηρεσίες που παρέχουν δωρεάν οι Δήμοι σε ιδιωτικά, εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της Ε.Ε. ΠΟΕ – ΟΤΑ

Μια εντυπωσιακή εμμονή δείχνει η πλειοψηφία των Δημάρχων στην δημιουργία «Αναπτυξιακών Οργανισμών Ο.Τ.Α.», προκειμένου προφανώς να εξυπηρετήσει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, ξεπουλώντας τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες των Δήμων.

Μετά τον Δήμο Πειραιά, που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την σύσταση μονομετοχικού «Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α.», σειρά παίρνουν από κοινού οι Δήμοι Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου και Παλαιού Φαλήρου.

Οι «Αναπτυξιακοί Οργανισμοί των Ο.Τ.Α.» αποτελούν τη συνέχεια του χρεοκοπημένου μοντέλου των «Αναπτυξιακών Εταιρειών» στους Ο.Τ.Α., το οποίο επανέφερε η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. με διαφορετικό περιτύλιγμα αυτή τη φορά, αλλά ακολουθώντας την ίδια γραμμή, των Προγραμματικών Συμβάσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των εκχωρήσεων αρμοδιοτήτων.

Όπως έχει καταγγείλει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., λειτουργεί ως «Δούρειος Ίππος» για να περάσουν κομμάτια αρμοδιοτήτων και υποδομών των Δήμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και κινείται στο πλαίσιο της «ανάπτυξης» και του «εκσυγχρονισμού» της κυβέρνησης.

Δημόσιο συμφέρον για την κυβέρνηση και τους Δημάρχους που την στηρίζουν αποτελούν οι αναθέσεις σε ιδιώτες, οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), οι «συνεργασίες» με ιδιωτικούς φορείς και η κερδοφορία τους και όχι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η επαρκής χρηματοδότηση των Δήμων και η στήριξη των υπηρεσιών τους για τη δωρεάν κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της Κοινωνίας.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να προασπιστεί τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να αγωνιστεί για τις κατακτήσεις των εργαζομένων και το Δημόσιο συμφέρον. Δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις τους Δήμους, εκχωρώντας αρμοδιότητες, έργα και υπηρεσίες που παρέχουν δωρεάν οι Δήμοι σε ιδιωτικά, εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ των εργαζομένων από όλες τις διαδικασίες εισαγωγής και λήψης απόφασης στα αρμόδια όργανα (Δημοτικά Συμβούλια, Οικονομικές Επιτροπές κ.λπ.) που αφορούν την σύσταση και συγκρότηση «Αναπτυξιακού Οργανισμού των Ο.Τ.Α.».


Συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε!!! Κυβέρνηση και Κ.Ε.Δ.Ε. να προχωρήσουν άμεσα:


Στο οριστικό τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α.
Στη μονιμοποίηση εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας που
εργάζονται στους Δήμους καλύπτοντας αναμφισβήτητα πάγιες και διαρκείς
ανάγκες.
Στην ενίσχυση των Δήμων με επιπλέον οικονομικούς πόρους.
Στην διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας
Νίκος Τράκας                                                  Βασίλης Πετρόπουλος

Comments are closed.