Ανακοίνωση της “Μια Πόλη στο Δρόμο” για τους εκτός λίστας εμβολιασμούς στην Καλλιθέα

0
364

Συνέχεια στο θέμα των εκτός λίστας εμβολιασμών δίνει με ανακοίνωση της και η δημοτική παράταξη “Μια Πόλη στο Δρόμο”.

Η δημοτική παράταξη στην ανακοίνωση της αναφέρεται στην άρνηση του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να προχωρήσει σε ουσιαστική συζήτηση για το θέμα των εμβολιασμών από στελέχη του, γεγονός που οδήγησε στην αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την συνεδρίαση.

Η Ανακοίνωση της παράταξης “Μια Πόλη στο Δρόμο” 


Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τέθηκε το ζήτημα του εκτός λίστας εμβολιασμού πολιτών – μεταξύ αυτών και Δημοτικών Συμβούλων της πόλης μας – την ημέρα της κακοκαιρίας.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος, κατά την συνήθη πρακτική του, αρνήθηκε μια ουσιαστική συζήτηση επί του θέματος, εμπόδισε μάλιστα τους “εμπλεκόμενους” συμβούλους να μιλήσουν. Αυτό οδήγησε στην αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Εμείς, ως Μια Πόλη στο Δρόμο, αρνούμαστε να εμπλακούμε σε μία συζήτηση κουτσομπολιού. Πάγια θέση μας είναι ότι στα θέματα Δημόσιας Υγείας, όπως είναι οι εμβολιασμοί, πρέπει να επικρατεί απόλυτη διαφάνεια. Και ότι προτεραιότητα στον εμβολιασμό πρέπει να έχουν όσες και όσοι, είτε λόγω υγειονομικού προφίλ είτε λόγω θέσης στην εργασία, το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Όσον αφορά στο επίμαχο γεγονός, το ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα είχαμε χιονιά και ότι πολλοί συμπολίτες μας θα αδυνατούσαν να μετακινηθούν, το ξέραμε πολλές μέρες πριν. Υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας και των Υγειονομικών Υπηρεσιών ήταν να έχουν λάβει μέριμνα ώστε και καμία δόση να μην χαθεί και να υπάρχουν έτοιμες εναλλακτικές λίστες πολιτών προς εμβολιασμό. Ως συνήθως, ήταν και απρόθυμοι και ανίκανοι να οργανώσουν κάτι τέτοιο.

Υποχρέωση του Δήμου Καλλιθέας ήταν, πριν ακόμα την αρχή των εμβολιασμών, να έχει έτοιμη κατάσταση εργαζομένων του Δήμου που θα έπρεπε να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. Εργαζόμενοι/ες των Δημοτικών Ιατρείων και του Βοήθεια στο Σπίτι, που έρχονται σε άμεση επαφή με πολίτες όπως στα ΚΕΠ και το Δημοτολόγιο, αυτοί /ες που συνοδεύουν πολίτες για εμβολιασμό, θα έπρεπε να έχουν δοθεί, με την συναίνεσή τους φυσικά, στο ΚΥ ώστε να καλεστούν με την πρώτη ευκαιρία.

Υποχρέωση του Δήμου Καλλιθέας επίσης ήταν να έχει καταρτίσει, με τη βοήθεια της Κοινωνικής Υπηρεσίας και των Δημοτικών Ιατρείων, κατάσταση πολιτών όπως οι άστεγοι κλπ οι οποίοι να εμβολιαστούν κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Δυστυχώς ο Δήμος μας δεν έχει φροντίσει ούτε να βάλει πλεξιγκλάς στο Δημοτολόγιο και τις άλλες υπηρεσίες του, οπότε τα αυτονόητα που ζητάμε παραπάνω μάλλον ακούγονται υπερβολικά.

Comments are closed.