ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ: 24ωρη Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

0
438

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο σε όλη την χώρα συνδικάτα και ομοσπονδίες για τον εορτασμό τις εργατικής πρωτομαγιάς. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα σε απεργιακή κινητοποίηση καλεί και το ΕΚΑ αλλά και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις.

Που θα γίνουν συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10 πμ στο Σύνταγμα μαζί με σωματεία και κινήσεις. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είναι πάνω από 400 οι συνδικαλιστικές ενώσεις που έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

Συγκέντρωση θα γίνει και στα Προπύλαια στις 10.30 πμ από πρωτοβάθμια σωματεία.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ που καλούν οι ΑΔΕΔΥ, και το ΕΚΑ, μαζί με σειρά σωματείων και ομοσπονδιών, όπως η ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΟΘΑ, εκπαιδευτικοί κλπ. Στη συγκέντρωση επίσης καλούν αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες όπως η ΚΕΕΡΦΑ, η Κοινότητα του Καμερούν και η Πακιστανική Κοινότητα, πρωτοβάθμια σωματεία, κινήσεις γυναικών.

Τι δεν «κινείται» αύριο

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα Τρόλεϊ και το Τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων.

Σε 3ωρη στάσης εργασίας, και οι εργαζόμενοι του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, από ώρα 10:00 έως 13:00

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Δεμένα για 24 ώρες τα πλοία στα λιμάνια

24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα 13 Ναυτεργατικά Σωματεία της, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

4ωρη Στάση Εργασίας οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις αύριο, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας με 4ωρη στάση εργασίας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ από τις 11πμ έως τις 3μμ.

Καλό θα ήταν όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρίες και να ενημερωθούν σχετικά με τις πτήσεις τους.

Για την AEGEAN:

801 1120000 (από σταθερό)  –   210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air:

801 801 0101 (από σταθερό)  –   210 3550500 (από κινητό)

Comments are closed.