Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη – Σε πλήρη λειτουργία το κέντρο Covid στην Καλλιθέα

0
245

Πιστή στη δέσμευση της η αναπληρωτής υπουργός Υγείας και διακεκριμένη πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα έκανε πράξη το αίτημα πέντε Δημάρχων για επαναλειτουργία του κέντρου Covid στο Κ.Υ. Καλλιθέας (πρώην ΙΚΑ).

Πιο συγκεκριμένα μετά την πρόσφατη επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας των Δημάρχων και Αντιδημάρχων των πέντε Δήμων του Νότιου Τομέα όπου η κα Γκάγκα είχε δεχθεί αμέσως να τους δει και να ακούσει το αίτημα τους, δεσμεύτηκε για την άμεση επαναλειτουργία του κέντρου Covid στην Καλλιθέα, το οποίο είχε «κλείσει» με απόφαση της 1ης ΥΠΕ Αττικής.

Η κα Γκάγκα, γόνος η ίδια παλιάς Καλλιθεάτικης οικογένειας, κατά γενική ομολογία ενήργησε άμεσα, αν και δεν ήταν δικής της αρμοδιότητας το συγκεκριμένο θέμα, και έτσι το κέντρο Covid λειτουργεί πλέον από τις 21 Νοεμβρίου 2022 σε καθημερινή βάση από Δευτέρα έως Κυριακή εξυπηρετώντας εκατοντάδες πολίτες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ έφερε άμεσα στην επικαιρότητα την αναστολή λειτουργίας του κέντρου και αμέσως υπήρξε έντονη κινητικότητα τόσο από πλευράς Δήμου Καλλιθέας (έντονη επιστολή Δημάρχου Καλλιθέας προς τον κ. Πλεύρη, ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας) όσο και από τους όμορους Δήμους.  

Comments are closed.