«Έρχεται» το «καλάθι του Άη Βασίλη» – Τι παιχνίδια θα περιλαμβάνει – Ποιοι συμμετέχουν

0
144

Στο καλάθι παιχνιδιών θα συμμετέχουν μεγάλα και μικρά παιχνιδάδικα, σούπερ μάρκετ και αλυσίδες τεχνολογίας  –  Γιατί μπαίνει πλαφόν

Λούτριναεπιτραπέζιακούκλεςπαιχνίδια ρόλωνμίμησης (κουζινικά – είδη σπιτιού, σετ ομορφιάς – μόδας, εργαλεία, ιατρικά σετ κ.λπ.), βρεφικά παιχνίδια(κουδουνίστρες, χαλάκια δραστηριοτήτων, παιχνίδια κούνιας κ.ά.), αθλητικά παιχνίδια (μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ κ.λπ.), ηλεκτρονικά παιχνίδια, οχήματα – τρένα (αυτοκινητάκια, μηχανές, αεροπλάνα, αυτοκινητόδρομοι)τηλεκατευθυνόμενα και μουσικά παιχνίδια (αρμόνια – πιάνο, κιθάρες, ντραμς κ.ά.) είναι οι δέκα κατηγορίες που έχουν «κλειδώσει» για να «γεμίσουν» το «καλάθι των παιχνιδιών» ή όπως το ονόμασε ο υπουργός Ανάπτυξης, το «καλάθι του Αη-Βασίλη».

Όπως είχε αναφέρει ο ΟΤ, το «καλάθι των παιχνιδιών» θα έχει ορισμένη διάρκεια και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, ενώ θα υπάρχουν παιχνίδια ανάλογα με το φύλο και την ηλικία των παιδιών.

Ποιοι θα συμμετέχουν

Αν και οι συζητήσεις με τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν συνεχίζονται, φαίνεται πως οι… βοηθοί του Αη-Βασίλη θα προέρχονται από διάφορους κλάδους του λιανικού εμπορίου.

 

Κι αυτό γιατί θα συμμετέχουν τόσο οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου των παιχνιδιών, όπως οι αλυσίδες Jumbo, Μουστάκας, Ζαχαριάς, Max Stores, Perfect Toys κ.ά., όσο και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που διαθέτουν ήδη παιχνίδια (π.χ. Σκλαβενίτης), αλλά και αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, όπως είναι η Κωτσόβολος, η Πλαίσιο και η Public.Επιπλέον θα μπορούν να συμμετέχουν και μικρότερα καταστήματα, ακόμη κι αν δεν διαθέτουν όλη τη γκάμα των προτεινόμενων κατηγοριών.

Καλάθι με πλαφόν

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, στο «καλάθι παιχνιδιών» θα μπει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους,  όπως συμβαίνει και με τα προϊόντα για την αξιοπρεπή διαβίωση.

Συγκεκριμένα, τα προϊόντα που θα συνθέτουν το «καλάθι του Αη-Βασίλη» θα πωλούνται με το περιθώριο κέρδους που είχαν την 1η Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, όπως αναφέρει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Πηγή:

Comments are closed.