«Έπεσαν» οι μάσκες covid-19

0
228

 Με την επισήμανση από τους επιστήμονες ότι δεν θα πρέπει να μεταφραστεί η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ότι φτάνουμε στο τέλος της πανδημίας, δόθηκε το πράσινο φως για την άρση της από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Η άρση της υποχρεωτικότητας ξεκινά από σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 και όλοι ελπίζουν ότι δε θα επανέλθουν.

Ωστόσο οι ειδικοί συστήνουν πως τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, καθώς και οι ανεμβολίαστοι, θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, ενώ εάν επικρατεί συνωστισμός η χρήση της συστήνεται σε όλους, ανεξαρτήτως κατάστασης υγείας ή εμβολιαστικής κατάστασης.

«Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο και κατανοητό ότι από σήμερα δεν καταργείται εντελώς η χρήση της μάσκας για κορωνοϊό στους εξωτερικούς χώρους», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, Σταματούλα Τσικρικά. Τέλος υπογράμμισε την ισχυρή σύσταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για διατήρησή της όπου διαπιστώνεται συνωστισμός και για χρήσή της από άτομα με παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και για τα άτομα τα οποία δεν έχουν προβεί σε εμβολιασμό έναντι του SARS Cov-2.

Comments are closed.