Ένωση Γονέων Καλλιθέας: Δυστυχώς η δημοτική αρχή μας αγνοεί…

Για αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου απέναντι στις προτάσεις της για άμεσες παρεμβάσεις, στα κακοσυντηρημένα σχολικά κτίρια, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας με αφορμή περιστατικό που συνέβη σε σχολείο του Δήμου Αθηναίων.

Πιο συγκεκριμένα το Δ.Σ. της Ένωσης στην ανακοίνωση του αναφέρεται στην πρόταση που είχε υποβάλλει, από την προηγούμενη σχολική χρονιά, προς τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, για προγραμματισμό της συντήρησης των σχολικών κτιρίων ούτως ώστε να δοθούν ασφαλή προς χρήση για τα παιδιά την καινούργια περίοδο.

Στην ανακοίνωση τους οι Γονείς επισημαίνουν ακόμη ότι ενώ είχαν προγραμματιστεί από το Μάη δύο ραντεβού με το Δήμαρχο κύριο Δημήτρη Κάρναβο, αρχές  Σεπτέμβρη με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας αλλά και με τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, αυτά ακυρώθηκαν με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος στην ανακοίνωση της η Ένωση Γονέων αναφέρει ότι ο Δήμος προχώρησε σε κάποιες παρεμβάσεις βιτρίνας στα σχολεία για λόγους προεκλογικούς  ενώ τα έργα ουσίας αγνοούνται.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων

 

Αγαπητοί γονείς,

Τα σχολεία άνοιξαν μόλις πριν 5 μέρες  και τα παιδιά μας έχουν επανέλθει στις σχολικές τάξεις .

Το μάθημα όμως γίνεται μέσα σε γερασμένα ασυντήρητα ή κακοσυντηρημένα κτίρια.

Χθες το απόγευμα ενημερωθήκαμε για την πτώση σοβάδων στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Το ατύχημα συνέβη σε ώρα διαλείμματος  και τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά τρία παιδιά.

Εμείς οι γονείς ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών μας που καθημερινά κάνουν μάθημα στα σχολεία του δήμου μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας έχει ζητήσει από την προηγούμενη σχολική χρονιά τον προγραμματισμό της συντήρησης των σχολικών κτιρίων ούτως ώστε να δοθούν ασφαλή προς χρήση για τα παιδιά .

Δυστυχώς η δημοτική αρχή μας αγνοεί.

Έχουν προγραμματιστεί από το Μάη δύο ραντεβού με το Δήμαρχο κύριο Δημήτρη Κάρναβο που  ακυρώθηκαν από την δημοτική αρχή, ένα  ραντεβού αρχές  Σεπτέμβρη με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών όπου και αυτό ακυρώθηκε,  καθώς και έχει σταλεί  επιστολή από τον Ιούνιο στην τεχνική  υπηρεσία του  δήμου και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο που δεν έχει απαντηθεί  ποτέ έως σήμερα. 

Μέχρι και σήμερα περιμένουμε να εγκριθεί η εργολαβία που είναι απαραίτητη για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Οι υπεύθυνοι συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να μας αγνοούν.

Φωτογραφίζονται βεβαίως με έργα βιτρίνας, όπως παράδειγμα το βάψιμο των σχολικών προαύλιων χώρων, όμως έργα ουσίας δεν υπάρχουν.

Υπάρχουν  βεβαίως και οι περιπλανώμενοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης στα σχολεία της πόλης μας που τάζουν έργα  ενώ μέχρι σήμερα πότε δεν παρέμβηκαν για την υλοποίηση  της βελτίωσης των σχολικών κτιρίων.

Διαβάζοντας το δημοσίευμα για το ατύχημα που συνέβη σε σχολείο της Αθήνας η ανησυχία μας γίνεται  ακόμα πιο μεγάλη!

Τι περιμένουμε ;

Μήπως να γίνουμε θεατές στο ίδιο έργο ;;;; 

ΚΑΛΛΙΘΕΑ 16/9/2023

                                                  Με εκτίμηση 

                                                                   

Για το Δ.Σ

     Η Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΛΥΒΙΡΑ                                  ΔΗΜΗΡΤΗΣ ΣΟΥΝΔΙΑΣ

Comments are closed.