Ένωση Γονέων: Γερασμένα τα σχολεία- Χρειάζονται συντήρηση – Αλλά η δημοτική αρχή δυστυχώς τα αγνοεί

0
1171

Με επιστολή της προς τους γονείς η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας κάνει λόγο για γερασμένα σχολικά κτίρια και αθέτηση υποσχέσεων από τη διοίκηση του Δήμου.

Στην επιστολή της η Ένωση Γονέων επικαλείται τη δέσμευση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου για ολοκλήρωση του διαγωνισμού της εργολαβίας των σχολικών κτιρίων. 

Στην ανακοίνωση ακόμη επισημαίνουν ότι ζήτησαν ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που έχουν προγραμματιστεί για τις σχολικές μονάδες χωρίς ωστόσο να λάβουν κάποια απάντηση.

Τέλος επαναφέρουν το αίτημα για την πραγματοποίηση προσεισμικού ελέγχου των σχολείων τονίζοντας ότι «…κανείς δεν γνωρίζει αν τα κτίρια που φιλοξενούν τα παιδιά μας είναι ασφαλή…».

Αναλυτικότερα η επιστολή της Ένωσης Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας έχει θέση τα προβλήματα των σχολείων του δήμου μας στη δημοτική αρχή πριν ακόμα τελειώσει η φετινή σχολική χρονιά.

Μετά λύπης μας δεν βλέπουμε καμία αλλαγή.

Τα σχολεία μας παραμένουν στην ίδια κατάσταση.

Αναμένουμε ακόμα τη μίσθωση του οικήματος του 5ου Γυμνασίου.

Αναμένουμε ακόμα να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί μέσω των τεχνικών υπηρεσιών για να μπορέσουν να γίνουν παρεμβάσεις μέσα στα σχολεία μας.

Ο ίδιος ο δήμαρχος δεσμεύτηκε στις αρχές του καλοκαιριού στην παρέμβαση που κάναμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι, μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την εργολαβία των σχολικών κτηρίων το πρώτο κτίριο πού θα πραγματοποιηθούν συντηρήσεις θα είναι το Ε Ε.Ε.Ε.ΕΚ.

Αναρωτιόμαστε πότε θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός έτσι ώστε να μπουν συνεργεία μέσα στα σχολεία μας.

Θυμίζουμε πως η σχολική χρονιά ξεκινά 11 του Σεπτέμβρη.

Το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας μετά από αίτημα στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας ζήτησε ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις σχολικές μονάδες μέσα στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το αίτημά μας δυστυχώς ακόμα δεν έχει απαντηθεί!

Τέλος έχουμε ζητήσει από τους αρμόδιους να γίνει προσεισμικός έλεγχος των σχολείων μας. Κανείς δεν γνωρίζει αν τα κτίρια που φιλοξενούν τα παιδιά μας είναι ασφαλή.

Αγαπητοί γονείς φοβόμαστε πώς ένα ακόμα καλοκαίρι έχει χαθεί.

Τα σχολεία μας είναι γερασμένα και χρειάζονται άμεση συντήρηση, αλλά η δημοτική αρχή δυστυχώς τα αγνοεί.

Δεν χρειαζόμαστε έργα βιτρίνας, είναι πολύ όμορφο το να βάφονται οι αυλές των σχολείων, είναι πολύ όμορφο να ανοίγουν σχολεία στη διάρκεια του καλοκαιριού για απασχόληση των παιδιών μας.

Όμως θα ήταν χρησιμότερο και πολύ πιο ουσιαστικό τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα μέσα σε ασφαλή κτίρια.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας συνεχίζει να διεκδικεί το αυτονόητο για όλα τα παιδιά!

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

Η Προέδρος                                                    Ο Γεν Γραμματέας

Βασιλική Κολυβίρα                                       Δημήτρης Σούνδιας

Comments are closed.