Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς ζητεί η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας”

0
259

Η δημοτική παράταξη “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” ζητεί με ανακοίνωση της την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση της εκτός σειράς των εμβολιασμών σε στελέχη της διοίκησης τα οποία καλύπτει ο δήμαρχος Καλλιθέας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Ψαλιδόπουλου

Η Ανακοίνωση της “Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας” 

Ο κ. Δήμαρχος καλύπτει τους παράγοντες

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» αποδοκιμάζει την πολιτική κάλυψη, την οποία ο κ. Δήμαρχος εξακολουθεί να προσφέρει σε στενούς του συνεργάτες – αντιδημάρχους και ορισμένα πρόσωπα του περιβάλλοντός τους για τον εκτός των προβλεπομένων υγειονομικών πρωτοκόλλων, προνομιακό εμβολιασμό τους την 16/2/2021. Η στάση της διοίκησης του Δήμου γίνεται ακόμη προκλητικότερη εξαιτίας της επιλογής των εμπλεκομένων στελεχών της να σιωπήσουν απέναντι στην κριτική που τους ασκήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (1/3/2021), απαξιώνοντας έτσι το Σώμα, αλλά και παραδεχόμενοι την ένοχη συμπεριφορά τους.

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επισημαίνει και πάλι την πλήρη αποτυχία της διοίκησης να συμβάλλει στο χειρισμό οιουδήποτε περιστατικού κατά τον εμβολιασμό των πολιτών για τον κορωνοϊό, κρυπτόμενη πίσω από το γεγονός ότι την αρμοδιότητα της οργάνωσής του έχουν τα Κέντρα Υγείας. Αλλά, όταν το Κέντρο Υγείας της Καλλιθέας ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου για τη διενέργεια των προβλεπομένων εμβολιασμών, αντί η διοίκηση να ενημερώσει δημοτικούς υπαλλήλους σε κρίσιμους τομείς, όπως η καθαριότητα και άλλοι, άφησε απλώς σε δημοτικούς παράγοντες την ευκαιρία να δείξουν πόσο προνομιούχοι μπορούν να γίνουν. 

Την αποτυχία της διοίκησης υπογραμμίζει, επίσης, το γεγονός ότι εκτός των υπηρεσιών του Δήμου και των Σωμάτων Ασφαλείας, στην Καλλιθέα υπάρχουν και δημόσιοι φορείς προστασίας ατόμων με αναπηρίες και παιδιών, όπως ο «Φάρος Τυφλών», το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) ή το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (Π.Ε.Ν.), όπου οι εμβολιασμοί δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο ότι ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει (5/3/2021) δίωρη συμβολική κατάληψη του Δημοτολογίου, ώστε με έμφαση να υπογραμμίσει την έλλειψη του ενδιαφέροντος της διοίκησης για τη λήψη αναγκαίων μέτρων προστασίας των εργαζομένων στο χώρο.

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» καλεί τη διοίκηση να συνειδητοποιήσει ότι η έλλειψη κοινωνικής και υπηρεσιακής υπευθυνότητας, καθώς και η συμπεριφορά στελεχών της, που έχει γίνει καταγέλαστη στα αγαπημένα της μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν προσβάλει το κύρος του Δήμου. Ο κ. Δήμαρχος, δέσμιος των εκλογικών του σκοπιμοτήτων, είναι ο κύριος υπεύθυνος αυτής της έκπτωσης. Για την αποκατάσταση του κύρους των θεσμών και αφού η διοίκηση αρνείται να παραδεχθεί και να αναλάβει τις ευθύνες της, η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» τάσσεται υπέρ της διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του περιστατικού της 16/2/2021 τόσο στο Δήμο, όσο και το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας.

Comments are closed.