Ένας ακόμη Δήμος βάζει «κόφτη» στη μουσική

0
350

Δεύτερος δήμος του παραλιακού μετώπου καταφεύγει σε αυστηρά μέτρα κατά της ηχορύπανσης τις βραδινές ώρες ώστε να προστατεύσει τους κατοίκους του.

Μετά τον Άλιμο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης προχώρησε στην ψήφιση νέου κανονισμού λειτουργίας για την προστασία από οχλούσες δραστηριότητες και ηχορύπανση.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος της περιοχής, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, «ο Δήμος καλείται να αντιμετωπίσει μικρή μερίδα καταστημάτων εστίασης οι οποίες συστηματικά επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά, παίζοντας μουσική σε ένταση υψηλότερη του επιτρεπτού και αναστατώνοντας την πόλη όλες τις ώρες της νύχτας».

Ως εκ τούτου, βάσει του νέου κανονισμού, αποφασίστηκε η απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλεως και του οικιστικού ιστού, μετά το προβλεπόμενο ωράριο, το οποίο λήγει στις 23:00 το καλοκαίρι και στις 22:00 το χειμώνα. Σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, προβλέπεται η άμεση επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία. Η εφαρμογή του νέου κανονισμού θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου.

Παράλληλα με τον περιορισμό της μουσικής, ο νέος κανονισμός περιορίζει την όχληση των κατοίκων από την κατάχρηση των βεγγαλικών, καθώς απαγορεύει την καύση μετά τις 23:00 ενώ επιτρέπει αποκλειστικά τη χρήση αθόρυβων ή χαμηλού θορύβου βεγγαλικών τις υπόλοιπες ώρες. Στους παραβάτες προβλέπεται η επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ.

Πηγή:

Comments are closed.