Έκλεισε ο ΧΥΤΑ στη Φυλή – Αναστέλλεται το μάζεμα των σκουπιδιών

0
563

Την αναστολή της αποκομιδής απορριμμάτων λόγω του κλεισίματος του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων  (ΧΥΤΑ) στη Φυλή ανακοίνωσε ο Δήμος Καλλιθέας.

Πιο συγκεκριμένα η φωτιά που μαίνεται τις τελευταίες ώρες σε Ασπρόπυργο και Χασιά οδήγησαν την Περιφέρεια Αττικής στην απόφαση να κλείσει μέχρι νεοτέρας το ΧΥΤΑ Φυλής με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα απορριματοφόρα να μεταφέρουν στο χώρο  τα απορρίμματα.

Ως εκ τούτου ο Δήμος Καλλιθέας προχώρησε στην αναστολή της αποκομιδής των απορριμμάτων από τις γειτονιές της πόλης, γεγονός που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι κάτοικοι έτσι  ώστε να μην «κατεβάζουν» σκουπίδια στους κάδους των απορριμμάτων.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Δήμου Καλλιθέας

Λόγω της μεγάλης φωτιάς στον Ασπρόπυργο και την Χασιά, ο ΧΥΤΑ Φυλής θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας, με απόφαση της Περιφέρειας που κοινοποιήθηκε σε όλους τους δήμους της Αττικής.

Άρα η δυνατότητα μεταφοράς των απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων, κλαδιών στον ΧΥΤΑ, αναστέλλεται επίσης μέχρι νεωτέρας.

Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να μην εναποθέτουν απορρίμματα, κλαδιά ή ογκώδη αντικείμενα μέχρι την αποκατάσταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής.

Comments are closed.