Άπλετο φως στις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο τον εργαζόμενο του Δήμου μας

0
812

Θλίψη και οργή εκφράζει με ανακοίνωση της η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο» για θάνατο του εργαζόμενου του Δήμου Καλλιθέας Μιχάλη Δέδε.

Η Δημοτική Κίνηση στην ανακοίνωση της αναφέρεται στις καταγγελίες συνδικαλιστών του Δήμου βάσει των οποίων ο εκλιπών ανήκε στις ευπαθείς ομάδες, και ερωτά γιατί εργάζονταν υπό συνθήκες καύσωνα και μάλιστα την χειρότερη ώρα της ημέρας; 

Ακόμη ζητά να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του εργαζομένου και να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν ενώ απαιτεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να ενημερωθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και να παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία.

Ενώ κάνει σοβαρό υπαινιγμό για την τύχη των στοιχείων για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του αείμνηστου αντιδημάρχου  Λάζαρου Λασκαρίδη, επισημαίνοντας ότι καμμία απόκρυψη δεν θα γίνει ανεκτή.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Μια Πόλη στο Δρόμο»

Με θλίψη αλλά και οργή πληροφορηθήκαμε τον χθεσινό θάνατο εργαζομένου του Δήμου μας.Ο εργαζόμενος άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας, την Κυριακή 23 Ιουλίου γύρω στις 5:00 το απόγευμα, ενώ πήγαινε να ανοίξει την παιδική χαρά στις οδούς Σπάρτης & Περικλέους.

Ως “Μια Πόλη στο Δρόμο” εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του Μιχάλη.Στις 11 Ιουλίου, σε ανακοίνωσή μας για τον επερχόμενο (τότε) καύσωνα, ζητούσαμε “να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του Δήμου που δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά δε για το προσωπικό της καθαριότητας.

Ερχόμαστε λοιπόν να ρωτήσουμε:

Γιατί ο εργαζόμενος, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών του Δήμου ανήκε στις ευπαθείς ομάδες, εργάζονταν υπό συνθήκες καύσωνα και μάλιστα την χειρότερη ώρα της ημέρας; Την ώρα που η κίνηση και παραμονή σε εξωτερικούς χώρους ήταν επικίνδυνη ακόμα και για τους υγιείς;

Γιατί η Διοίκηση του Δήμου δεν τήρησε τις οδηγίες του υπουργείου για την προστασία των εργαζομένων στις συνθήκες του καύσωνα;

Αληθεύει ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος μετακινήθηκε από υπηρεσία σε εσωτερικό χώρο – όπου είχε τοποθετηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας – σε εξωτερική εργασία;

Θεωρούμε ότι περιστατικά, όπως ο θάνατος του Μιχάλη, είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας του κράτους και των διοικήσεων των δήμων.

Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του εργαζομένου και να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν.

Απαιτούμε να ενημερωθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και να παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία.

Καμιά απόκρυψη, καμιά σιωπή – ακόμα περιμένουμε τα στοιχεία για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του αείμνηστου Λάζαρου Λασκαρίδη – δεν θα γίνει ανεκτή.

Απαιτούμε να παρθούν άμεσα αυστηρά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου μας. 

Comments are closed.