Άναψε και στην Καλλιθέα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο – Σε γιορτινό κλίμα η πόλη

0
208

Σε γιορτινό κλίμα μπήκε και επισήμως και η Καλλιθέα με τη «βεγγαλική» φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Δαβάκη, η οποία πλαισιώθηκε τόσο από την αγαπημένη όλων Δημοτική Φιλαρμονική όσο και από τον Γιάννη Ζουγανέλη και τους 1550.

Την παράσταση έκλεψαν τα πυροτεχνήματα που κάλυψαν τον ουρανό με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου και εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους. 

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στη σύντομη ομιλία του ανέφερε πως «…νιώθουμε μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε απόψε όλοι εδώ, και χαίρομαι που φαίνεται να αφήνουμε πίσω μας τα μεγάλα προβλήματα που έφερε σε όλο τον πλανήτη αλλά και σε όλους μας η πανδημία. Βρισκόμαστε απόψε πλέον, με θετική σκέψη και ελπίδα ότι αφήνουμε πίσω μας όλα αυτά και σκεφτόμαστε ότι η αγάπη για το συνάνθρωπο είναι αυτή που αφήνει πίσω τα προβλήματα. Αυτή που δίνει λύσεις και νομίζω ότι αυτό είναι και το νόημα των Χριστουγέννων και των εορτών η αγάπη. Σήμερα δεν είμαστε εδώ για να εκφωνήσουμε λόγους αλλά για τη γιορτή χαράς…».

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κλείνοντας την ομιλία του και πριν την αντίστροφη μέτρηση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου έκανε αναφορά στο μετρό όπου σε λίγα χρόνια με τους τέσσερεις σταθμούς που θα δημιουργηθούν θα εξυπηρετούν την πόλη.

Στο δικό του σύντομο χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λάζαρος Λασκαρίδης αφού έκανε μια επιγραμματική αναφορά στις ετήσιες πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές. 

 Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, σηματοδο´τησε και επίσημα την έναρξη της εορταστικής περιόδου και η Καλλιθέα πλέον «φόρεσε» τα γιορτινά της.

Comments are closed.