Άμεση σύνδεση του ΚΠΙΣΝ με κυκλική λεωφορειακή γραμμή… Επιστολή Κ. Καραμανλή σε Δ. Κάρναβο

0
541

Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο αλλά και προς τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Κα Έλλη Ανδριοπούλου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε την δημιουργία νέας κυκλικής διαδρομής μέσω της Λεωφόρου Συγγρού για την εξυπηρέτηση του ΚΠΙΣΝ. Με τον τρόπο αυτό συνδέεται άμεσα και σύντομα το ΚΠΙΣΝ με το υπάρχον δίκτυο του μετρό.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο κ. Καραμανλής στην επιστολή του, θα είναι δυνατή η πύκνωση των δρομολογίων κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων και παραστάσεων στο χώρο του ιδρύματος.

Την αποκάλυψη της επιστολής έκανε ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος κατά το στάδιο των ανακοινώσεων στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας.

Στην επιστολή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει πως η λειτουργία της κυκλικής διαδρομής απαιτεί δυο οχήματα τα οποία θα διατεθούν μόλις ολοκληρωθεί η ανάθεση του έργου στα ΚΤΕΛ , όποτε και θα υπάρχει σχετική διαθεσιμότητα.

Στην επιστολή γίνεται εκτενής αναφορά και για την σύνδεση του ΚΠΙΣΝ, και κατ επέκταση της Καλλιθέας, με μέσα σταθερής τροχιάς (Μέτρο) η τεκμηρίωση της σκοπιμότητας του έργου και η επιλογή της βέλτιστης λύσης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου του 2021. Το κόστος του έργου θα ξεπεράσει τα 500 εκατ.€.

Η επιστολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και οι στάσεις της κυκλικής λεωφοριακης διαδρομής

Comments are closed.