Άδωνις Γεωργιάδης : «…Μακροχρόνια άνεργος άνω των 30 μηνών έχει βρει τον τρόπο να επιβιώνει…»!!!!!!!!

0
426

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση που έκανε ο Υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο KONTRA και τον Αιμίλιο Λιάτσο ο οποίος, σε ερώτηση που του υπέβαλε σχετικά με το έκτακτο επίδομα των 400€ σε 155.000 μακροχρόνια άνεργους στο σύνολο των 570.000 απήντησε : «…ότι κάποιος που είναι μακροχρόνια άνεργος για 30, 40 ή 50 μήνες… εργάζεται κρυφά και για αυτό δεν θα πάρει το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ που αποφασίστηκε λόγω κορωνοϊού...».

Στη συνέχεια απάντησε: «Το κράτος μας εν μέσω αυτής της κρίσης έλαβε τις εξής αποφάσεις. Επεξέτεινε κατά δυο μήνες την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους που έπαιρναν το επίδομα ανεργίας και που έληγε το επίδομα τους τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Αυτοί δηλαδή κανονικά, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους. Δεν θα ελάμβαναν άλλο επίδομα ανεργίας, πήραν δυο μήνες παράταση για να μην μείνουν μέσω κορωνοϊού χωρίς χρήματα. Και έρχεται τώρα το κράτος και πηγαίνει πιο πίσω στον χρόνο, δηλαδή, Δεκέμβριο, Νοέμβριο, Σεπτέμβριο κλπ έως τους μήνες που φτάνουμε στους 155.000 ανθρώπους.

Γιατί θεωρούμε ότι κάποιοι που είναι περισσότερο πίσω κάπου στην πραγματικότητα εργάζεται απλά δεν το δηλώνει, όπως καταλαβαίνετε. Λέω ότι αν κάποιος είναι μακροχρόνια άνεργος 30 μήνες, 40 μήνες, 50 μήνες και δεν παίρνει κανένα επίδομα από το κράτος αλλά είναι μακροχρόνια άνεργος με κάποιο άλλο τρόπο επιβιώνει».
Δηλαδή κατά τον κ. Α. Γεωργιάδη κάποιος που υποαπασχολείται με εξευτελιστική ωριαία αποζημίωση και γιατί λόγω ηλικίας δεν είναι ανταγωνιστικός στις επιχειρήσεις έχει βρει τον τρόπο να ζει…

Comments are closed.