Όνειρο ήταν και πάει η ανδιάρθρωση… Οριστικά στην Football League η Καλλιθέα…

0
615

Μετά την δικαίωση των Χανίων στην προσφυγή που είχε κάνει στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της ΕΠΟ, η οποία αφορούσε απόφαση της Ομοσπονδίας για πρωτάθλημα 18 ομάδων στην SL2, αλλά και την προκήρυξη του πρωταθλήματος της διοργανώτριας αρχής στο οποίο περιλαμβάνονται 12 ομάδες, ήρθε και η τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή που έβαλε οριστικό τέλος στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων και την δημιουργία Β’ Εθνικής με δυο ομίλους.

Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αθλητισμού απατώντας σε αίτημα που κατέθεσε η βουλευτής Β’ Πειραιά  του ΜέΡα 25 Φωτεινή Μπακαδήμα και αφορούσε την κατέθεσε τροπολογία για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών Super League 2 και Football League και την ενοποίησή τους σε μία διευρυμένη κατηγορία με δύο ομίλους, Βορρά κ Νότου, ανέφερε τα εξής:

«Πάμε στο θέμα της αναδιάρθρωσης. Γνωρίζετε ότι χθες συνεδρίασε το επίσημο όργανο της Super League 2 – Football League; Έγινε λοιπόν συνεδρίαση κι έβγαλε κι ανακοίνωση. Ξέρετε τι λέει;

“Εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2020-21 κι απεστάλη στην ΕΠΟ προς τελική έγκριση. Το πρωτάθλημα της SL2 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, θα προβιβαστούν τέσσερις ομάδες από τη Football League και κατόπιν αυτών ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε τις προτάσεις της Ένωσης που στοχεύουν στην αναβάθμιση του πρωταθλήματος”.

Τι λέγαμε από την πρώτη στιγμή; Ότι είμαστε θεσμικοί. Δεν θα λειτουργήσουμε ερήμην του θεσμικού οργάνου, δηλαδή της διοργανώτριας αρχής. Πράγμα το οποίο το τηρήσαμε. Αύριο το πρωί, μένει να οριστεί η ώρα, θα γίνει συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοργανώτριας αρχής SL2 – FL για να συζητήσουμε τα θέματα κατόπιν της απόφασης που πήραν μόλις χθες. Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Λειτουργούμε θεσμικά».

Στην παρούσα φάση και με τα όσα πλέον έχουν διαδραματιστεί η συμμετοχή της ομάδας της Καλλιθέας στο προσεχές πρωτάθλημα της  Football League είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη. Έτσι οι εξελίξεις για τους κυανόλευκους θα τρέξουν με βάση την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία.

Comments are closed.