Υπ. Παιδείας: Προαιρετική η παρουσία των μαθητών στις τάξεις, υπό προϋποθέσεις…

0
601

Σύμφωνα με τα ποσά αναφέρει το kathimerini.gr, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, θα είναι προαιρετική η παρουσία τους στις τάξεις, υπό προϋποθέσεις και εφόσον υπάρχει στην οικογένεια ευπαθής ομάδα.

Η συγκεκριμένη τάση στους κύκλους της κυβέρνησης γίνεται να κερδίζει έδαφος, καθώς θεωρείται πως οι γονείς θα φοβηθούν στη πλειοψηφία τους να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.

Πιθανότατη ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων φαίνεται να είναι στα μέσα περίπου του Ιουνίου, γύρω 15 με 16 Ιουνίου δηλαδή.

Σε ότι έχει να κάνει με τις απουσίες των μαθητών, πιθανότατα αυτές θα καταγράφονται αλλά δεν θα προσμετρώνται.

Είναι επίσης πιο κοντά από ποτέ η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην πραγματοποιηθούν ενδοσχολικές, προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν το τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Ιουνίου, ώστε να μείνει χρόνος για την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και τους αποφοίτους.

Στις 11 Μαΐου που θα γίνει και η επιστροφή της Γ’ Λυκείου στα σχολεία πιθανότατα θα ανοίξουν και τα φροντιστήρια αλλά μόνο για την προετοιμασία των μαθητών που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τέλος δεν αποκλείεται επίσης, ανάλογα και με την πορεία της διδασκαλίας, η έναρξη του επόμενου σχολικού έτους να γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα.

Comments are closed.