«Μπαλάκι» η ημερομηνία έναρξης των σχολείων… Η ΚΕΔΕ και οι «μάσκες» «σωσίβιο» στο αλαλούμ της κυβέρνησης;

0
534

Αλαλούμ με την ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς υπουργείο Παιδείας και Επιδημιολόγοι με δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν κάνει «μπαλάκι» το πότε τελικά θα ξεκινήσουν τα σχολεία.

Αν και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε ανακοινώσει από τον Ιούλιο ότι η 7η Σεπτεμβρίου θα είναι η ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εν τούτοις με την διασπορά του Κοροναϊού να είναι αναπόφευκτη, τις τελευταίες ημέρες όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες ενός ιδιότυπου «μαραθωνίου δρόμου» δηλώσεων για το πότε τελικά θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των σχολείων.

Στο κάδρο των αιτιάσεων για την τελική απόφαση «μπήκε» και η διάθεση ποσού 6,2 εκατ.€ από το υπουργείο Εσωτερικών στην ΚΕΔΕ για την παραγγελία, αγορά και διάθεση μασκών τις οποίες με την σειρά της θα διανείμει προς όλους τους Δήμους όπου αυτοί επίσης με την σειρά τους θα καλύψουν τις ανάγκες της μαθητικής κοινότητας των πόλεων τους. Μια διαδικασία που αν τηρηθούν οι ημερολογιακές διαδικασίες και δεν υπάρξουν ενστάσεις οι μάσκες θα φθάσουν στους Δήμους στην καλλίτερη περίπτωση γύρω στις 10 με 15 Σεπτεμβρίου.

Πάντως Τετάρτη ΔΕΝ θα ανοίξουν τα σχολεία…!!!

Κάπου εδώ αρχίζει το γαϊτανάκι της «πρόβλεψης» από γονείς, κηδεμόνες και μαθητές, με βάση των δημόσιων τοποθετήσεων πολιτικών και επιστημόνων, για το πότε επιτέλους θα γνωρίζουν οι ίδιοι για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, μιλώντας σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 στην εκπομπή «Live News» του Mega για τις αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι είναι πιθανή κατά μία εβδομάδα η παράταση, με τη συγκεκριμένη επιδημιολογική εικόνα που υφίσταται στη χώρα μας.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, όταν ρωτήθηκε κυρίως για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός παραμένει να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις στις 7 Σεπτεμβρίου.


Ο ίδιος ο κ. Καθηγητής επίσης την ίδια ώρα ζητά από γονείς και μαθητές να υπάρξει αποφυγή κοινωνικών επαφών για επτά με δέκα ημέρες μετά την επιστροφή από τις διακοπές,καλώντας μάλιστα όσους βρίσκονται σε διακοπές, να επιστρέψουν έως τις 31 Αυγούστου, κατι που πρακτικά σημαίνει πως στην καλλίτερη επίσης των περιπτώσεων πριν τις 10 με 15 Σεπτεμβρίου όσοι επιστρέψουν από διακοπές δεν θα πρέπει να «εκτεθούν» δημόσια , άρα τα παιδιά ειδικότερα στα οποία απευθύνθηκε και ο κ. Μαγιορκίνης δεν θα πρέπει να πάνε σχολείο πριν την 10η Σεπτεμβρίου.

Το «μάρμαρο» κατά πως λέει ο λαός μας, για την αδυναμία υλοποίηση της αρχικής πανηγυρικής δέσμευσης της κυβέρνησης για έναρξη της σχολικής χρονιάς την 7η Σεπτεμβρίου προφανώς και θα το «πληρώσει» η ΚΕΔΕ η οποία δεν θα έχει έτοιμες προς παράδοση τις μάσκες που θα πρέπει να διατεθούν στους μαθητές, λόγω των διαδικασιών.  
«Τσάμπα» θα πήγαινε ο τακτικισμός του Θεοδωρικάκου; Αυτό θα το αναλύσουμε κάποια άλλη φορά.

Όλα αυτά ενδεχομένως και να συμβαίνουν γιατί από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, αναφερόμαστε πάντα στο αλαλούμ,  η κυβέρνηση όσο εύκολα μας «έκλεισε μέσα» τόσο εύκολα μας «απελευθέρωσε» με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο παραλογισμός της αμφισβήτησης για το κατά πόσο ο Covid-19 είναι τόσο «φονικός» όσο αρχικά είχε περιγραφεί. Οι «άστοχες» δηλώσεις των λημοξιολόγων ότι «…οι νέοι δεν κολλάνε…» ήρθαν να «απελευθερώσουν» το πνεύμα της αμφισβήτησης το οποίο μας παρέσυρε όλους σε μια πιο light αντιμετώπιση των συνεπειών μιας πανδημίας «αόρατης» με ορατά όμως τα θύματα της.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για την κυβερνητική χαλάρωση η οποία προκειμένου να δικαιολογηθεί ως πολιτική επιλογή έριξε κάποια στιγμή το «μπαλάκι» στην «ατομική ευθύνη» του καθενός από εμάς. 


Αλαλούμ στο αλαλούμ δηλαδή, που έχει όμως την δικαιολογία ότι είναι ένα πρωτόγνωρο υγειονομικό γεγονός που έδειξε να αιφνιδιάζει την παγκόσμια κοινότητα  ποσό δε την χώρα μας. Απλά θα περίμενε κανείς μια πιο συνετή διαχείριση του ενθουσιασμού από τα αποτελέσματα της αρχικής αντιμετώπισης της πανδημίας.


γράφει ο «αιχμηρός»

 





Comments are closed.