«Κάπτεν» σε ευχαριστούμε…!!!

0
508

Μετά από μια γεμάτη ποδοσφαιρική διαδρομή 13 χρόνων ο αρχηγός της Καλλιθέας Ματθαίος Μαρουκάκης κρεμάει τα παπούτσια του.

Οι «κυανόλευκοι» θέλοντας να τιμήσουν τον εκρηκτικό γκολτζή διοργανώνουν φιλικό αγώνα με πρώην συμπαίκτες του σήμερα, Κυριακή 15 Μαΐου 2022, στις 16:00 στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Η είσοδος για τους φιλάθλους είναι ελεύθερη.

Η ποδοσφαιρική διαδρομή του Ματθαίου Μαρουκάκη

Ο Ματθαίος Μαρουκάκης κατάγεται από τη Λήμνο, από το χωριό Άγιος Δημήτριος, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Εκεί ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 12 ετών στην τοπική ομάδα Κεραυνός Αγίου Δημητρίου, με την οποία κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα το 2007 και το Κύπελλο Λήμνου το 2006. Την τελευταία σεζόν 2006-2007 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 24 γκολ σε 22 ματς.

Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, με σκοπό να σπουδάσει προγραμματιστής. Παράλληλα εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας της Καλλιθέας, αρχικά στην ομάδα των Νέων υπογράφοντας πολύ γρήγορα το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο αγωνιζόμενος με τους «κυανόλευκους» στη Β’ Εθνική.

Έκανε πέντε γεμάτες σεζόν και κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων, με την οποία αγωνίστηκε στις 11 Νοεμβρίου 2011 σε αγώνα κατά της Γερμανίας για τα προκριματικά του EURO 2011 – 2013.

Τον Ιούνιο του 2013 προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Πανιωνίου, στον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο αλλά τον Ιανουάριο του 2014 αποδεσμεύτηκε και μεταπήδησε στον Ιωνικό. Ακολούθως, έπαιξε για μία σεζόν στην Παναχαϊκή.

Στις 31 Ιουλίου 2015 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ΑΕ Λάρισας. Έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα σκοράροντας 7 τέρματα στις πρώτες 8 αγωνιστικές. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου πανηγύρισε την άνοδο στην Α’΄ Εθνική. Στην ομάδα της Λάρισας παρέμεινε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

 Πριν επιστρέψει στην αγαπημένη του Καλλιθέα αγωνίστηκε στον  Αήττητο Σπάτων τα Τρίκαλα και τον Αστέρα Αμαλιάδας. 

Το καλοκαίρι του 2019 επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε, την Καλλιθέα και ήταν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές που ανέβασαν την ομάδα από την Γ’ Εθνική στην Super League 2. 

Στην φετινή σεζόν ο Μαρουκάκης, αγωνίστηκε σε 11 αγώνες και πέτυχε 4 γκολ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Καλλιθέα

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, η Καλλιθέα θα φιλοξενήσει πρώην συμπαίκτες του Ματθαίου Μαρουκάκη σε έναν τιμητικό αγώνα για την ολοκλήρωση της ποδόσφαιρικης του καριέρας στις 16:00 στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας. 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Comments are closed.