Γ. Μούκα (Πρ. ΣΕΠΕ Καλλιθέας-Μοσχάτου): «…δεν έχει γίνει το παραμικρό για να έρθουν οι μαθητές με ασφάλεια…»

0
1439

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Καλλιθέας – Μοσχάτου Γεωργία Μούκα μιλώντας στο NewsiT (newsit.gr) και στο ρεπόρτερ Λευτέρη Σουχάϊμπ προχώρησε σε σημαντικές καταγγελίες για την ολιγωρία των υγειονομικών μηχανισμών που ακόμη δεν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η επιστροφή των μαθητών στο σχολείο.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Ε. 

Μια κραυγή αγωνίας λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Ένας δάσκαλος δημοτικού σχολείου στην Καλλιθέα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό αλλά όπως λέει η διευθύντρια του σχολείου στο newsit.gr ο ΕΟΔΥ δεν έχει στείλει κλιμάκιο ακόμα.

Κάνει λόγο για μια υγειονομική ωρολογιακή βόμβα που είναι εδώ και μέρες έτοιμη να σκάσει. Ο δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ύστερα από τεστ που έκανε επιστρέφοντας από τις διακοπές. Όπως από τις 2 Σεπτεμβρίου, όταν έγινε γνωστό αυτό, ο ΕΟΔΥ δεν έχει ανταποκριθεί στις εκκλήσεις να σταλεί κλιμάκιο στο σχολείο για να κάνει τεστ στους υπόλοιπους δασκάλους.

«Από τις 2 Σεπτεμβρίου που ο δάσκαλος πήγε στο σχολείο ήρθε σε επαφή με τους συναδέλφους του και μάλιστα το σχολείο έχουν επισκεφθεί γονείς και μαθητές για να ρωτήσουν για το νέο σχολικό έτος πληροφορίες», τόνισε μιλώντας στο newsit.gr η Γεωργία Μούκα, διευθύντρια του σχολείου και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Καλλιθέας Μοσχάτου.

Όπως λέει, δεν έχει γίνει καμιά διαδικασία και κανένας μηχανισμός δεν έχει κινητοποιηθεί, ούτε καν έχουν γίνει τεστ στους υπόλοιπους δασκάλους.

«Σε μια εβδομάδα ξεκινάνε τα σχολεία δεν έχει γίνει το παραμικρό για να έρθουν οι μαθητές με ασφάλεια στα μαθήματα τους και δεν υπάρχει κανένα πρωτόκολλο για τις περιπτώσεις αυτές. Ό,τι έχει γίνει για να παρθούν κάποια μέτρα είναι από την πλευρά των εκπαιδευτικών αυτοβούλως και η μόνη επικοινωνία που έχει γίνει είναι με τον ΕΟΔΥ τηλεφωνικά και τους ενημερώνουν σε ατομικό επίπεδο όμως εδώ πρόκειται για μια δημόσια υπηρεσία με πολλούς εργαζόμενους», συνεχίζει η κα Μούκα.

Αυτό που καταγγέλλει η διευθύντρια είναι πως δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός για να δώσει εντολή να τεθεί σε καραντίνα το σχολείο, να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να κάνει τα τεστ και να γίνει απολύμανση στο χώρο.

Μέχρι στιγμής, λέει, δεν έχει γίνει απολύμανση στο σχολείο αφού δεν έχει ενεργοποιηθεί κανένας μηχανισμός ούτε από το Υπουργείο Παιδείας ούτε από τον ΕΟΔΥ ενώ το σχολείο παραμένει ανοιχτό καθώς δεν έχει δοθεί εντολή να κλείσει ούτε οι υπόλοιποι 25 καθηγητές είναι σε καραντίνα ενώ είναι εν δυνάμει φορείς. 

Το τρομακτικό σενάριο ήταν να είναι ανοιχτό το σχολείο και να είχε συμβεί κάτι τέτοιο με εκατοντάδες μαθητές χωρίς να υπάρχει μηχανισμός που να δίνει εντολή να κλείσει το σχολείο, ανέφερε η κα Γεωργία Μούκα.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Comments are closed.