Στη σκιά της παλίρροιας – Γιάννης Χατζίνης – Το πορτρέτο του πολίτη και κριτικού

0
205

“ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙΡΟ”

Μια εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση για τον Γιάννη Χατζίνη (1899-1975) που έζησε στην Καλλιθέα από την εποχή του Μεσοπολέμου μέχρι και τον θάνατό του, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στις 20:30 στο δημοτικό χώρο θερινών προβολών (Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων πρώην ΙΚΑ).

Ο βραβευμένος λογοτέχνης και κριτικός άφησε τη σφραγίδα του στα πολιτιστικά δρώμενα της εποχής του, καθώς η ευρυμάθεια, η μετριοπάθεια και η ευγένεια που χαρακτήριζαν την κριτική του πένα τον καθιστούσαν αξιόπιστο και κατανοητό στο ευρύ κοινό. Διέθεσε τις πνευματικές του δυνάμεις, για να αναδειχθούν δημιουργίες των Ελλήνων λογοτεχνών και για να κατοχυρωθούν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους.

Τη σφραγίδα αυτή του Γιάννη Χατζίνη αποτυπώνει στο βιβλίο της Δρ Αγγελικής Αθανασακοπούλου την παρουσία του οποίου θα συνοδέψουν ομιλίες και αφιέρωμα με προβολή ταινίας (Γιάννης Χατζίνης – Οι σταθμοί της ζωής του και ο άρτος της τέχνης του) καθώς και χορευτικό δρώμενο.

Ομιλητές:

Γεωργία (Τζίνα) Καλογήρου: Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και της Διδακτικής της-Π.Τ.Δ.Ε.-Ε.Κ.Π.Α.

Γραμματική Κάρλα: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας- Φιλοσοφική Σχολή-Ε.Κ.Π.Α.

Μενέλαος Χαραλαμπίδης: Διδάκτορας Ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α.

Χρυσάνθη Κακουλίδου: Λογοτέχνης και Πρόεδρος του Ν.Π.Κ.Κ. του Δημοτικού Κέντρου Μελέτης Νεοελληνικής Λογοτεχνίας “Γιάννης Χατζίνης”

Συντονιστής

Χάρης Μπουμπαγιατζόγλου: Εντεταλμένος Λέκτορας-Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών

Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας.

Comments are closed.