Ξέρω πού πάω …

0
419

Στην επικάλυψη του ποταμού, Φιλαρέτου & Π.Τσαλδάρη, την Δευτέρα 5 Ιουλίου,το βραδάκι στις 20:30, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του λευκώματος «Η Καλλιθέα των εμπορικών»

Ξέρω γιατί πάω…

…για να κάνω από αυτές τις βόλτες του νου και της ψυχής, αυτές, που δεν κρατούν πολύ, αλλά αφήνουν μια γεύση νοσταλγίας κι ελπίδας.

Πάω για να γνωρίσω την πόλη μου μέσα από τις ιστορίες των καταστημάτων της, να χαζέψω στις βιτρίνες των μαγαζιών, να πιώ ένα καφεδάκι ή ένα ποτήρι κρασί στα καφέ και στα μεζεδοπωλεία, και πριν να γυρίσω στο σπίτι να μην ξεχάσω να πάρω ψωμί, τυρί, ρύζι, γάλα, καμπά κι ίσως και κάνα γλυκάκι. Την άλλη εβδομάδα η δίαιτα…

Πάω, γιατί, σίγουρα μέσα σ’ όλα αυτά, στις αφηγήσεις στις εικόνες και στα ρεμπέτικα τραγούδια, βρω κάποιο κομμάτι μου, κάτι, που να μου θυμίζει μια δική μου ιστορία, ένα μοναδικό μου στιγμιότυπο.

Λοιπόν θα πάω… γιατί μια πόλη μένει ζωντανή, όταν κάνει τις αναμνήσεις της, ιστορία και την πάει παρακάτω, την συνεχίζει όπως πρέπει και την διορθώνει, όπου χρειάζεται.

Αυτά σκεφτήκαμε, όταν σχεδιάζαμε την εκδήλωση μαζί με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο της πόλης μας και σας καλούμε να συμμετέχετε σ’αυτήν, γιατί μην νομίζετε θα υπάρχει και συνέχεια… κι εκεί σας προτείνουμε να μην μείνετε μόνο θεατές, αλλά και μέλη της ομάδας μας !

Εκτός από τους επιχειρηματίες της Καλλιθέας, ευχαριστούμε την Υδρόγειο Ασφαλιστική και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Κωστάκη, που στήριξαν την προσπάθειά  μας και βοήθησαν  στην υλοποίησή της.

Συμφωνήσαμε λοιπόν!

Την Δευτέρα 5 Ιουλίου, ξέρω πού πάω, γιατί όπως λέει κι ο τραγουδοποιός μας Φοίβος Δεληβοριάς : «Άμα δεν μάθεις να κοιτάς, όπου αγαπάς και να’ ναι δίπλα σου, κανείς δε θα στο δείξει».

Η ομάδα του ΠέΖΟ που άκουσε τις αφηγήσεις των Εμπορικών

Comments are closed.