«Λαϊκή Συσπείρωση»: Δεν θα επιτρέψουμε να δοθεί η παραλία σε χέρια ιδιωτών

0
96

Με κοινή ανακοίνωση τους η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας και η «Λαϊκή Συσπείρωση» ΜοσχάτουΤαύρου ζητούν την άμεση απόσυρση κάθε σχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της παραλίας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ενώ κάνουν λόγο και για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης  Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου -Ταύρου

Εδώ και τώρα, η περιφερειακή Αρχή Πατούλη (ΝΔ) να πάρει πίσω κάθε σχέδιο για ιδιωτικοποίηση της παραλίας!!

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες από την πανδημία και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αποτελεί πρόκληση ότι η μεθόδευση της περιφερειακής αρχής Πατούλη (ΝΔ) να παραδώσει στα ιδιωτικά συμφέροντα το παραλιακό μέτωπο ​Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου.

Συγκεκριμένα σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής στις 21/10/2020 με πρόταση της Περιφερειακής Αρχής ανατίθεται σε ιδιώτη- χρηματοοικονομικό σύμβουλο η μελέτη για την υλοποίηση τους έργου  μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ και ιδιωτικών επενδύσεων,  προωθώντας ουσιαστικά την παράδοση της παραλία στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δηλώνουμε ενάντια σε οποιοδήποτε σχέδιο της περιφέρειας για την παράδοση της παραλίας στα χέρια ιδιωτών.

Διεκδικούμε

Αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών, αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου προς όφελος των αναγκών του λαού και της νεολαίας της περιοχής για αθλητισμό, αναψυχή, πολιτισμό με δωρεάν ελεύθερη -πρόσβαση

Τη  δημιουργία πάρκου υψηλού πρασίνου, την ανάπτυξη του γηπέδου ποδοσφαίρου και την κατοχύρωση του ναυταθλητικού χαρακτήρα της μαρίνας και της δραστηριότητας των σωματείων.

Οι εργαζόμενοι κάτοικοι και η νεολαία των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου Ταύρου δε θα επιτρέψουμε να δοθεί η παραλία σε χέρια ιδιωτών

Comments are closed.