Κ. Ασκούνης: Όχι σε ΠΡΟΚΑΤ Νηπιαγωγεία και λογικές “άρπα κόλα” για τη στέγαση των Νηπίων

0
108

Με νέα ανακοίνωση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης επανέρχεται στο θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και στην απόφαση του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου να χρησιμοποιήσει αύλειους χώρους Δημοτικών Σχολείων προκειμένου να τοποθετηθούν αίθουσες προκάτ για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που προκύπτουν για τη λειτουργία της στα Νηπιαγωγεία.

5ο Δημοτικό Σχολείο

Ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι ο κ. Κάρναβος ενώ είχε τη δυνατότητα 3,5 χρόνια να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δεν συνεργάστηκε με τους φορείς με αποτέλεσμα σήμερα να έχει δημιουργηθεί αναστάτωση και ξεσηκωμός σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

8ο Δημοτικό Σχολείο

Τέλος ο κ. Ασκούνης στην ανακοίνωση του προτείνει η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας να προχωρήσει στην ενοικίαση των ελεύθερων αιθουσών του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου (ΠΕΝ), ως προσωρινή λύση, και να ξεκινήσει “…τη δημιουργία σύγχρονων και μόνιμων εγκαταστάσεων στους χώρους που τόσο ο ίδιος, όσο και οι φορείς της εκπαίδευσης έχουν προτείνει”.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του κ. Ασκούνη

Ενώ 3,5 χρόνια ο κ. Κάρναβος δεν έκανε τίποτα, τώρα τρέχει πανικόβλητος να τοποθετήσει ΠΡΟΚΑΤ Νηπιαγωγεία, σε λογικές «αρπα-κόλλα», ώστε το Σεπτέμβρη να στεγάσουν τα Νήπια.

Με την ανοργανωσιά και την προχειρότητα που τον διακρίνει, τοποθετεί Νηπιαγωγεία στη ΜΕΣΗ ΤΩΝ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ των Δημοτικών Σχολείων. Ειδικότερα, στα 5ο & 8ο Δημοτικά Σχολεία δημιουργεί συνθήκες γκέτο καταστρέφοντας μέχρι και χώρο πρασίνου, ενώ στο 21ο Δημοτικό Σχολείο αφαιρεί αίθουσες διδασκαλίας, όπως και σε άλλα Σχολεία.

Πρόκειται για «ανοσιουργήματα» τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τα Νηπιαγωγεία του 21ου αιώνα και έχουν ξεσηκώσει τους Συλλόγους Δασκάλων, Γονέων & Κηδεμόνων, οι οποίοι με ομόφωνες αποφάσεις τους αντιδρούν στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Ο προγραμματισμός, ο σχεδιασμός, η ενημέρωση και η συνεργασία με τους φορείς είναι έννοιες άγνωστες για τον κ. Κάρναβο.

Προτείνουμε να ενοικιάσουν, ΤΩΡΑ, τις ελεύθερες αίθουσες του ΠΕΝ – ως προσωρινή και όχι μόνιμη λύση – και να ασχοληθούν σοβαρά για δημιουργία σύγχρονων και μόνιμων εγκαταστάσεων στους χώρους που τόσο εμείς, όσο και οι φορείς της εκπαίδευσης έχουμε προτείνει.

Άλλωστε, ο Νόμος επιβάλλει σε 4 χρόνια να έχει ΜΟΝΙΜΕΣ σύγχρονες εγκαταστάσεις Νηπιαγωγείων, κάτι που έπρεπε να κάνουν από το 2018 όταν ψηφίστηκε ο Νόμος, αλλά ο κ. Κάρναβος είχε άλλες προτεραιότητες…

Comments are closed.